Skóra, fura i komóra :) Czyli luzne rozmowy o motoryzacji.

eedviking

Banned
Jeździłem W 210 i 211 i jakoś mi nie smakowało, ot poprawny samochód i tyle. Saabem miałem większą przyjemność, smak i emocje. ;)

Ostatnia edycja:

JanVid

New member
? ? ? .... CLA czy GLA to Mercedes ? ? ? :)
.... czy jego namiastka ala "hatchback cars" dla "ludu pracującego" aby też miał satysfakcje, że ma ....... czym się chwalić ?
.... może w pierwszej kolejności to należałoby wyjaśnić :)

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jeździłem W 210 i 211 i jakoś mi nie smakowało, ot poprawny samochód i tyle. Saabem miałem większą przyjemność, smak i emocje. ;)

Dlatego świat jest piękny bo każdy lubi to co jemu pasuje...

? ? ? .... CLA czy GLA to Mercedes ? ? ? :)
.... czy jego namiastka ala "hatchback cars" dla "ludu pracującego" aby też miał satysfakcje, że ma ....... czym się chwalić ?
.... może w pierwszej kolejności to należałoby wyjaśnić :)

Szkoda komentować ...ciężko się żyje takim ludziom...szczere współczucia.

quasimodek

Member
Bez reklam
Mam nadzieję że wypeprzą ich z hukiem z pracy, bo to nie służba i sąd dowali taka karę że przez parę lat będą ją dotkliwie odczuwać. Wymuszanie zeznań, w dodatku metodami rodem z SB jest karalne!
Myślą że dostali pałkę, gaz i mundur to są ponad prawem...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Mam nadzieję że wypeprzą ich z hukiem z pracy, bo to nie służba i sąd dowali taka karę że przez parę lat będą ją dotkliwie odczuwać. Wymuszanie zeznań, w dodatku metodami rodem z SB jest karalne!
Myślą że dostali pałkę, gaz i mundur to są ponad prawem...

Wali się we łbach i tak potem jest... oby dostali jak najwięcej..

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Az mi się gorąco zrobiło, rzygać mi się chcę i nie mam słów na takich... (wkleić dowolne)... nie używam wulgaryzmów ze względu na ryzyko bana, ale wulgaryzmy w tym przypadku są jedynym prawdziwym nazwaniem rzeczy po imieniu.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
No właśnie, podejrzewam że sprawa będzie rozdmuchana przez media.
Ja też się zagotowałem jak to zobaczyłem, dno i kilo mułu. Szkoda gadać.

Henry

Active member
Bez reklam
Pomijając karygodne zachowanie tych "pseudopolicjantów", bo o SM inaczej powiedzieć nie można....
ale czy nie wydaje wam się, że chłopaczek też do świętoszków nie należał.
Pobicie oczywiście powinno znaleźć finał w sądzie, ale w całej tej sytuacji gość został przez media pokazany jako niewinny"biedaczek", który tak nagle ni z tego ni z owego został zaatakowany przez SM.
Jeśli był ku temu podstawy to powinni go skuć i odstawić na najbliższy posterunek Policji...

A co sądzicie o tym :
[youtube]S_sFzzSBCMU#t=47[/youtube]

Dodam, że to nie pierwsze wyskoki chłopaków i jeżdżenie w zabudowanym po 150 km/h i więcej to dla nich nie pierwszyzna....

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dzisiaj powiedzieli że jeden zwolniony a dwóch na przymusowy urlop poszlo i komendant do dyspozycji burmistrza. Ale o ile dobrze zrozumiałem to ten chłopaczek był już okolo 40 razy zatrzymywany więc chyba najgrzeczniejszy to on nie jest i nie wierzę też, że za każdym razem zatrzymywali go za brak dokumentów. Chyba że coś źle usłyszałem.. jak coś to proszę o poprawienie.. bo sam jestem ciekaw.

quasimodek

Member
Bez reklam
Jak podskakiwał to w dyby i na komisariat. Zachowanie pseudostrażnikow było nieakceprowalne w cywilizowanym i demokratycznym kraju za jaki Polska uchodzi. Od resocjalizacji są odpowiednie zakłady.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dokładnie na komisariat powinni go zabrać i po sprawie by było bo to wychodzi że gościu jednak nie należy do normalnych skoro tyle razy był już zatrzymywany, co nei oznacza że tak trzeba postepować. Nie rozumiem tych strażników.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Trudno oceniać to zachowanie Policjanta, ale w stanach dodatkowo leżałby na glebie skuty kajdankami.
Tam się nikt nie patyczkuje w takich sytuacjach.
Zachowanie Policjanta nie jest agresywne, to nie była rutynowa kontrola, a raczej bezsilność, nie wiemy też co te oszołomy na ścigaczach nawyprawiali wcześniej, ale już po tym co widać wiemy że stwarzają realne zagrożenie życia innych.
Na 30s widać rowerzyste, zjeżdzającego busa (zapewne z pasażerami) i oszołoma który tnie po ciągłej, wystarczy zbieg okoliczności i o tragedie nie trudno.
Wystarczy że wyleci z drogi i wpadnie lotem komuś do auta z dzieckiem na pokładzie.
Dla mnie, przy takiej jeżdzie to potencjalni zabójcy.

Henry

Active member
Bez reklam
I jedni (SM) i drudzy (ci zakłócający porządek) powinni dostać po tyłku. Przydałoby się, żeby od razu zbadali sprawę zakłócania porządku przez małolatów, a nie zrobili z nich przypadkowych ofiar.

Trudno oceniać to zachowanie Policjanta, ale w stanach dodatkowo leżałby na glebie skuty kajdankami.
Zachowanie Policjanta nie jest agresywne, to nie była rutynowa kontrola, a raczej bezsilność, nie wiemy też co te oszołomy na ścigaczach nawyprawiali wcześniej, ale już po tym co widać wiemy że stwarzają realne zagrożenie życia innych.
Na 30s widać rowerzyste, zjeżdzającego busa (zapewne z pasażerami) i oszołoma który tnie po ciągłej, wystarczy zbieg okoliczności i o tragedie nie trudno.
Wystarczy że wyleci z drogi i wpadnie lotem komuś do auta z dzieckiem na pokładzie.

Ja z chęcią zobaczyłbym jeszcze film z radiowozu. Ewidentnie widać na tym filmie "z kasku" w jaki sposób oni jeżdżą i jak napisałem, to nie był ich pierwszy raz, to jest lokalna policja i lokalni motocykliści.
Nie wyobrażam sobie, że w tym momencie ktoś np. próbuje skręcić w lewo, a tu z zza jakiejś ciężarówki wyskakuje nagle "na trzeciego" gość na motorze rozpędzonym do 150-200 km/h, albo ktoś próbuje przejść na drugą stronę....
Zresztą zobaczcie, że on- policjant od razu tę broń chowa po zatrzymaniu.
btw. Ten policjant też śmiga na motorach więc nie jest tak, że jakoś szczególnie nie lubi motocyklistów, bo ma wśród nich wielu kumpli.

lolek126

Well-known member
Bez reklam

Tak jak piszesz tylko jest pewna różnica między USA a Polską tam też wiadomo zdarza się że popadnie na ala Policjanta ale generalnie tam jest szacunek dla Policjanta a u nas wystarczy że co coś policjant zrobi więcej i od razu jest w sądzie. Żeby nie było tak że kiedyś Policja będzie w drugą stronę się odwracała jak cos się stanie... Bandziorów pod każdym względem trzeba tępić tylko zgodnie z prawem i bandzior musi mieć respekt dla Policjanta w przeciwnym wypadku będzie lipa.

Do góry