Pewnie, że fajnie. Ta F10 daje 100x więcej radochy z jazdy jak ta Renowka o której Lolek pisze, a tą znam dobrze. Zresztą od tej Renowki już taka E39 (20 letnia) sprawia o niebo więcej frajdy z jazdy. Jak ktoś tego nie widzi/czuje, to ja szczerze gratuluję. Bez cienia złośliwości, bo wybór staje się o wiele większy. Renowka ma świetny wygląd i cene, ale to typowy dupowóz bez duszy. Te wszystkie recenzje są g warte.
Cos dla Arniego.
Fajnie koles to zrobil...
....
I na pewno wolałbym te auta nowiutkie super wyposazone od kilkunastoletnich Bmek, Mercedesów, Audików.. itp, ale ja to zawsze pisałem, piszę i będę pisał..
Pewnie, że fajnie. Ta F10 daje 100x więcej radochy z jazdy jak ta Renowka o której Lolek pisze, a tą znam dobrze. Zresztą od tej Renowki już taka E39 (20 letnia) sprawia o niebo więcej frajdy z jazdy. Jak ktoś tego nie widzi/czuje, to ja szczerze gratuluję. Bez cienia złośliwości, bo wybór staje się o wiele większy. Renowka ma świetny wygląd i cene, ale to typowy dupowóz bez duszy. Te wszystkie recenzje są g warte.
To ile miesięcznie inwestował w serwis, 4-5k i tak miesiąc w miesiąc przez lata? Dajta spokój.
Pewnie gdyby wiedział, to pogoniłby i wziął nową na gwarancji.
Nie wiele większe raty by płacił.
To mi przypomina serwis w Wawie Bmw-Porsche, pojechałem tam na "przegląd" i na dzień dobry wycena kilkadziesiąt tyś.
Niektóre naprawy w ASO u Fusa wychodziły taniej jak u nich, a potem i tak się okazało, że niekoniecznie trzeba robić i tak całe lata względnie - bezawaryjnie. Temat rzeka.
150+20 = 170 tys, w tej cenie nie da się za bardzo skonfigurować 3-ki, a co dopiero 5-kę.Wg cennika 2.0 184 KM zaczyna się w G30 od 218.600. Dodać silnik 250KM, jakiś pakiet stylistyczny, pakiety bussiness zrobi się blisko 300 stówki jak nic...zaczynamy zatem myśleć,hmm dołożę 20 tys i mam 6gt i tak bez końca...A co do różnic (kolosalnych) pomiędzy 3 i 5 to temat mocno kontrowersyjny...Witam,
zgadzam się co do f10 z tym co piszesz.
Ja tylko dziwie się ludziom, którzy płacą np. 200 - 250K(czasami 300) za samochód klasy Mercedes C lub BMW serii 3.
W tej cenie można spokojnie kupić MB E lub serię 5, która będzie co prawda dużo gorzej wyposażona, ale różnica w wykonaniu, wyciszeniu, prowadzeniu jest kolosalna.
100x bardziej wolałbym "łysą" serię 5 lub E klasę, niż dobrze wyposażoną C lub 3.
W cenie mondeo czy mazdy (ok. 150K) jak piszą niektórzy, można dopłacając 20K kupić G30 w wersji business - i to jest niebo a ziemia.
Pzdr
Jacek
150+20 = 170 tys, w tej cenie nie da się za bardzo skonfigurować 3-ki, a co dopiero 5-kę.Wg cennika 2.0 184 KM zaczyna się w G30 od 218.600. Dodać silnik 250KM, jakiś pakiet stylistyczny, pakiety bussiness zrobi się blisko 300 stówki jak nic...zaczynamy zatem myśleć,hmm dołożę 20 tys i mam 6gt i tak bez końca...A co do różnic (kolosalnych) pomiędzy 3 i 5 to temat mocno kontrowersyjny...
Eddi coś ty tak się zapalił na Bmw nawet cennik znasz na pamięć : )
no nie będę się bezsensownie sprzeczał.Moim zdaniem 150HP w 5-tce to słabo i tyle. 184 znacznie lepiej a 250 optymalne. Sprawdzone...Oczywiście mówię o silnikach benzynowychWitam,
G30 business od 174000, masz navi professional, automat 8HP ZF, ledy i to co podstawowo w serii 5.
Silnik 150Hp, przyspieszenie do 100 słabe, ale elastyczność na trasie w zakresie 120-160 wystarczająca, 1200km na zbiorniku.
Zależy kto czego potrzebuje, rajdowiec to nie jest.
Można kupić mondeo vigniale i uważać, że ma się premium.
Rózniaca serii 3 i 5 oraz C i E nie jest kontrowersyjna - wystarczy podotykać, pojeździć.
Wystarczy zmienić na klasę niższą i wszystko staje się jasne.
To nie ta sama klasa.
Pzdr
przed, ale mieliśmy trochę przyjemności wzajemnej, że tak się wyrażęJuż po wymianie sprężarek czy jeszcze przed : ) a słyszałeś o 760 co od nas aż 300 km ujechała i silnik zarżnęła na amen.
Witam,no nie będę się bezsensownie sprzeczał.Moim zdaniem 150HP w 5-tce to słabo i tyle. 184 znacznie lepiej a 250 optymalne. Sprawdzone...Oczywiście mówię o silnikach benzynowych
Sprowadzałeś sam czy przez jakiegoś pośrednika? Mój ojciec kupił jakiś czas temu A5 nowe. Sam myślę o zmianie, ale raczej tym razem nie nowe, bo w cenie takiej A5 miałbym o klasę wyżej roczny, dwuletni samochód, który w salonie kosztuje grubo ponad 300k zł.Z tym sie zgodze. Tez mam dosc starych gratow i wolalbym kupic renie czy kianke niz biedna lub stara bmw. Bardziej cenie swiety spokoj.
Jedynym wyjatkiem dla mnie to auta 2 - 3letnie po "wynajmie dlugoterminowym" Auta te maja zazwyczaj po niecale 40 000km ich koszt to 60 - 30% nowego. Mozna powiedziec ze to auto pewne, sprawdzone i dotarte. xD
Trafilem ze swoim i jestem mega zadowolony.
To sprecyzujmy.
Wolałbyś nową Renię/Kia od jak starego BMW?
Bo jeżeli piszesz o BMW które rynkowo stoi 20k, a Renia 130k, to sensu nie ma takie zestawienie i chyba każdy mając do wyboru wybrałby droższe i pewne auto, ale jak już zestawisz używane auta z tego samego zakresu cenowego co nowa Renia, to zaczyna robić się ciekawie, o czym zresztą sam się przekonałeś, bo A8 przy Reni to dwa różne światy, nawet nie przystoi porównywać.
Sprowadzałeś sam czy przez jakiegoś pośrednika? Mój ojciec kupił jakiś czas temu A5 nowe. Sam myślę o zmianie, ale raczej tym razem nie nowe, bo w cenie takiej A5 miałbym o klasę wyżej roczny, dwuletni samochód, który w salonie kosztuje grubo ponad 300k zł.
Apropo bmw to miałem okazję pojeździć ostatnio F10 chyba 2015/16 rok z dieslem 184 konnym z automatem. Całkiem fajnie się tym jeździło. Dobrze chodziła skrzynia. Chyba z 8 biegów. Żeby zrobić setkę to już czwórka była. Pierwszy raz jeździłem autem w elektronicznymi zegarami. Ciut mi się ciasno wydawało w środku. Jeśli chodzi o dynamikę jazdy dla mnie ok , ale nie jestem wymagający![]()
Jednyna Renówka, z jakiej czerpałem radość z jazdy to była Meganka IV RS z zeszłego roku na fullwypasie z ponad 200 końmi. Tu na prawdę geba się śmiała. Żal było wysiadać i wracać do rzeczywistości...Pewnie, że fajnie. Ta F10 daje 100x więcej radochy z jazdy jak ta Renowka o której Lolek pisze, a tą znam dobrze. Zresztą od tej Renowki już taka E39 (20 letnia) sprawia o niebo więcej frajdy z jazdy. Jak ktoś tego nie widzi/czuje, to ja szczerze gratuluję. Bez cienia złośliwości, bo wybór staje się o wiele większy. Renowka ma świetny wygląd i cene, ale to typowy dupowóz bez duszy. Te wszystkie recenzje są g warte.