A dlaczego kolega czago nie wypowiada sie w tym wątku??? http://hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=20351 Przeciez to jest watek o super sony.
Tomek Koko napisał:A dlaczego kolega czago nie wypowiada sie w tym wątku??? http://hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=20351 Przeciez to jest watek o super sony.
Witam,tarabuk napisał:Witam.
Od tygodnia mam 42xl2e a mój problem to kiepski dźwięk z kina domowego.
Podłączyłem dekoder cyfry+ HD PVR z TV przez hdmi a następnie wyjście optyczne tv z wejściem optycznym kina domowego ( starszawy sony dav-co ma jedynie takie wejście cyfrowe-).Przewód dość dobry.
Dźwięk jest płaski,wyraźnie brakuje wyższego pasma .Lepszy był gdy podłączyłem dekoder do kina kablem 2x cinch.
Ponadto chciałbym dodać ,że w opcjach menu TV nie pokazuje się wybór wyjścia audio gdy dekoder i TV są połączone przez hdmi.
Czy ktoś ma jakiś pomysł w tej kwestii?
maras3naraz napisał:Jeszcze pare miesiecy temu bylem zdecydowany na Sony KDL 40D3000, ale roznica w cenie miedzy nim a Sharpem 42" to jakies 1500zl...wiec zaczalem myslec o full HD a potem jakos to sie potoczylo, ze obecnie mysle o XL2E
Prosilbym o opinie.
nowy66 napisał:Moim zdaniem warto wziąc pod uwagę dość oczywisty fakt, że firmy produkujące TV mają swoich pracowników, którzy niejako z obowiązku są obecni na różnych tematycznych forach. Oni zawsze będą optować za konkretnymi markami a nawet modelami (czysta promocja). Tak juz jest. Tylko dłuższa obecnośc na forum pozwala łatwo wychwycić takie osoby; ale można
pzdr
Dzięki za zainteresowanie.Jimmy napisał:Witam,
Czy to oznacza, że dekoder Cyfry+ Philips HD PVR nie ma wyjścia cyfrowego dźwięku (coaxial lub optyczne)? Jeśli rzeczywiście tak jest, to chyba niestety jedyną możliwością poprawy jest to co już zrobiłeś czyli połączenie analogowe 2xcinch dekodera z kinem. Oznacza to, że Cyfra znowu w pogoni za oszczędnościami zleciła produkcję "okrojonego" sprzętu.
Pozdrawiam
Witam.maras3naraz napisał:Jestem bardzo zainteresowany tym modelem. Celuje w 42" lub 46". Tv bedzie sluzyl glownie do gier z PS3 (pewnie z czasem X360), BR i DVD. N-ki ani cyfry na razie nie mam i o ile mnie mecze z Euro 2008 nie przekonaja to prawdopodobnie nie bede mial. Teraz pytanie: czy jest sens ladowac sie w taki sprzet, skoro do SD mam trinitrona 100hz sprzed paru lat?
Tv bedzie ogladany z ok 3 m.
Czy to full HD jest naprawde takie wazne przy takich przekatnych?
Jeszcze pare miesiecy temu bylem zdecydowany na Sony KDL 40D3000, ale roznica w cenie miedzy nim a Sharpem 42" to jakies 1500zl...wiec zaczalem myslec o full HD a potem jakos to sie potoczylo, ze obecnie mysle o XL2E
Prosilbym o opinie.
km1963 napisał:...Promocja i zachwalanie marki i modelu bez wskazywania "minusów" w preferowanych TV też może (choć nie koniecznie) być postrzegane jako pozytywny marketing ( wszak nie ma ideałów )
Osobiście i żywię nadzieję iż również poszukujący porad oczekują nie tylko samych superlatyw ale jeśli już nie wskazanych wad ( bo niejednokrotnie to za mocne i nieadekwatne stwierdzenia ) to "plusów ujemnych"
Fora i wątki na nich nie mogą być hymnem pochwalnym czy to jednych czy drugich marek a każdy piszący jako niezadowolony lub widzący inaczej postrzegany jako tylko spec od marketingu z konkurencyjnej firmy...