------------Mam pytanko, czy TV z tej serii "XL2E" maja obsluge MPEG-2/4 w DVB-T czy tylko MPEG-2 ?
Niestety ale tylko MPEG-2
QBA
------------Mam pytanko, czy TV z tej serii "XL2E" maja obsluge MPEG-2/4 w DVB-T czy tylko MPEG-2 ?
qba79 napisał:------------
Niestety ale tylko MPEG-2
QBA
egon12 napisał:Hi, 0 rozbudowy w strone mpeg-4 ? jak sharp mogl to tak zostawic ?
qba79 napisał:Są "przejściówki" mpeg4 (poniżej link), niestety Sharp nie przemyślał sprawy do końca i poszedł po najniższej linii oporu
http://www.dvb-t.cz/detail.php?sid=473115d47e91b&wid=nempeg4
QBA
egon12 napisał:hmm dekompresja w module CI ? a co z mpeg-4 v10 ? przeciez przez taka karte nie przejdzie "kiedys" naziemny full HD, przestaje mi sie podobac ten TV![]()
birut napisał:Co wy byscie wybrali.
Bylem w media i podobal mi sie
Sharp LC-46X20E cena w necie okolo 6000zl
Sharp 46Xl2 najtaniej 7900zl
Prawie 2000zl.
Czy jest sens.
egon12 napisał:Hi All,
Mam pytanko, czy TV z tej serii "XL2E" maja obsluge MPEG-2/4 w DVB-T czy tylko MPEG-2 ?
Pozdr
egon12
pku napisał:Kiedys to przemaglowalem i chyba tylko soniaki X3500 maja dekoder MPEG4.
Wiec jest to jedyny teraz telewizor do polskiej DVB-T.
Tak, tylko Sony w najnowszych modelach wprowadził dekoder MPEG4. Na czym to dokładnie polega i czy można to na dzień dzisiejszy wykorzystać?pku napisał:Kiedys to przemaglowalem i chyba tylko soniaki X3500 maja dekoder MPEG4.
Wiec jest to jedyny teraz telewizor do polskiej DVB-T.
kiki napisał:MPEG 4 jeszcze nie działa naziemne - więc jeszcze nie ten etap ale na przyszłość jak znalazł.
Sharp nie ma żadnych konfliktów z Cyfrą + więc możesz spokojnie kupować.
Ja bym został przy starym tunerze i dopiero jak określisz ,że będzie za słaby
to masz czas na wymianę.
.
kiki napisał:MPEG 4 jeszcze nie działa naziemne - więc jeszcze nie ten etap ale na przyszłość jak znalazł.
Sharp nie ma żadnych konfliktów z Cyfrą + więc możesz spokojnie kupować.
Ja bym został przy starym tunerze i dopiero jak określisz ,że będzie za słaby
to masz czas na wymianę.
Czy warto dopłacić do Xl2 - możesz stwierdzić wyłącznie TY, a do tego nie podałeś żadnych warunków w jakich będzie pracował.
Dla mnie warto. Ale na Twoim miejscu korzystałbym przy takich wątpliwościach i tak dużej różnicy cenowej - z prezentacji w domu.
Paczek27 napisał:Tak, tylko Sony w najnowszych modelach wprowadził dekoder MPEG4. Na czym to dokładnie polega i czy można to na dzień dzisiejszy wykorzystać?
adam-ck napisał:Podpowiedzcie gdzie można kupić płytę DVD do kalibracji obrazu -jaką polecacie?
Pozdrawiam