Paczek27 napisał:Sharp XL2 E nie jest Full HD tylko HD Ready 1080p dlatego, że nie ma tunera HD. Teraz pytanie: Który TV ma ten tuner i jest Full HD (Chodzi mi o telewizory wtej klasie: Samsung F86 BD, Philips, Toshiba Z3030D, Sony W 3000)?
bulek napisał:JVC miał dużo bardziej naturalne kolory i mimo wielu prób na Sharpie nie udało mi się uzyskać dokładnie tego samego efektu (tu się trochę rozczarowałem). Jednocześnie w JVC widac było dużo więcej pikselozy i mniej czerni. I tak byłem wstępnie na Sharpa zdecydowany, więc kolorki nie zaważyły na decyzji - JVC odjechał do domu.
bulek napisał:Tak... jeszcze jedna uwaga do porównujących w MM, czy Saturn. Te Sharpy co tam stoją to najczęściej mają standardowo ustawiony profil Standard (wtedy sprawiają wrażenie takich przytłumionych kolorów w porównaniu do reszty) albo Dynamiczny (wtedy kłują w oczy kolorami i kontrastem). Te domyślne ustawienia nie robią im dobrej marki. 100Hz jest ustawiony domyśłnie, więc nalezy założyć, że w sklepach ten tryb też działa (chyba, że sprzedawcy są złośliwi, ale raczej nie, bo zazwyczaj im po prostu nie zależy). Na pewno niejeden z was zrobił kilkadziesiąt kilometrów w takich sklepach zanim się zdecydował. Jak zwykle jeden TV ma to dobre, inny co innego. Muszę przyznac jednak, że Philips 47PFL9732D wydaje się obecnie być tu zwycięzcą (w tej klasie). Stabilność obrazu, kolory, brak zniekształceń są widoczne na piewrszy rzut oka... jest jednak droższy o ok. 2000.
Ja nie kupiłem telewizora na dwa lata i chcę mieć sprzęt gotowy na sygnał HD kiedy tylko będzie bardziej rozpowszechniony. Ten telewizor na pewno spełni pokładane nadzieje.
photosmart napisał:wiem, wiem to oczywiste iż telewizory są tam ustawiony przeważnie obraz dynamiczny + wszystkie polepszacze na max. Na szczęscie bez pilota w sharpie da się to zmienic, dlatego poustawiałem go "w miarę dokładnie" jak na te warunki oczywiściei pobawiłem się ustawieniami.
pozdrawiam
photosmart
Paczek27 napisał:Samsung ma Motion Plus, a Sharp TruD. To to samo, co w Sonym i Philipsie. Nie wiem co się działo z tym obrazem w Sharpie. Ja byłem w sklepie i XL2 E i Philips z 3ms mają najbardziej płynny obraz.
bulek napisał:Możesz ustawić w profilu Użytkownika, który jest inny na każde wejście.
bulek napisał:Możesz ustawić w profilu Użytkownika, który jest inny na każde wejście.