Mam Sharpa LC46xl2E od wczoraj, po prezentacji kikiego: Sharpa 46xl2 - JVC 47v80 - Toshiby 47z3030. Modele te są porównywalne (JVC trochę droższy). Każdy z nich ma swe drobne zalety i mankamenty w stosunku do konkurentów.
Ja celowałem w Sharpa, a gdy wziąłem do ręki pilota, to modliłem się w duchu aby te dwa inne modele go nie przebiły swymi zaletami. W życiu nie miałem w ręku tak miłego pilota. Ale jeśli ktoś z Was wybierze którykolwiek z tych modeli to będzie zadowolony. Nie będę się tu rozpisywał o drobnych niuansach ze skalowaniem, kątami czy podświetlaniem matrycy, od tego są testy na forum.. Acha. Sharp i Toshiba posiadają gniazdo do modułu CI. Jeszcze nie wiem jak je wykorzystują. Ja nie lubię dużych kontrastów, więc wyskalowałem TV mięciutko i to mi pasuje. Nie zdążyłem, niestety sprawdzić go z PC.
No więc TV sobie chodzi, jestem zadowolony, powiem tak:
Kilkugodzinna prezentacja we własnym domu warta jest tych niewielkich pieniędzy. Tylko w spokoju, we własnym otoczeniu, z własnego źródła, na własnych kablach, przy swoim oświetleniu, przy domowych kątach oglądania, można przekonująco ocenić wartość sprzętu i podjąć decyzję. Wszelkie demo-filmiki które pokazywał mi w swym sklepie kiki nie odzwierciedlają tego, co będziemy na codzień oglądać. I wcale nie chcę tu reklamować prezentacyjnej polityki kikiego.
Po prostu, jest to najlepszy sposób na kupno TV.