Dzięki Kiki za szybką reakcję (-; Zauważyłem że trochę się zirytowałeś... he he - niepotrzebnie - spokojnie (-;
Odniosłem się do zdjęć na których mniej lub bardziej jest widoczny efekt "chmur".
Z tego co widzę niestety nie jest idealnie. Nie miałem oczywiście możliwości ta jak Ty , sprawdzenia TV we własnym zakresie i na pewno nie jestem w pełni obiektywny. Opiniuję na podstawie zdjęć użytkowników na różnych forach.
Mam świadomość "ułomności" technologii - Edge Led, bo jak wspomniałem od kilku lat, świeci dla mnie Samsung C8000 55 i umordowałem się strasznie żeby osiągnąć poziom podświetlenia i ustawień, który mnie w miarę zadowala.
Na Samsunga przesiadłem się z plazmy Pioneer 4270 XA ( zakupiony u Ciebie (; ) i tam oczywiście takich problemów nie było , były inne , powidoki itp. he he. Zresztą do dziś super działa u rodziców (;
Mocno podkreślasz technologię BACKLIGHT w tym modelu , która niweluje nierówne podświetlanie. Być może tak - nie wiem jak przy krawędziowym podświetlaniu działa backlight - wyłącza piksele ?
Certyfikat THX musi zobowiązywać.
Mam nadzieję że jest tak jak mówisz bo tv jest godny uwagi i zanim technologia 4K zadomowi się na dobre jest jakąś alternatywą.
Pewnie potrzebna będzie weryfikacja i testy naoczne, być może w przyszłości prezentacja.
Ale... (;
Pzdr