Niebieska poświata
Wydaje mi się, że częściowo udało mi się rozgryźć problem z niebieską poświatą. Panowie z serwisu Sharpa zaproponowali abym wyłączył redukcję szumów = DNS, ale niestety to nie zadziałało. Próbowałem dalej i doszedłem do tego , że trzeba wyłączyć napęd "Quattron Pro" i dodatkowo włączyć "Korekcje ruchu" na Active Montion 800 (ściemnił się obraz)- niestety każdy niższy tryb korekcji ruchu [Active Montion 200, Wysoka, Niska, Wył] zostawia tytułowa poświatę. Powiem szczerze, że jest to trochę średnie rozwiązanie, ponieważ wybrałem ten TV z uwagi, że posiada napęd "Quattron Pro" - serio polepsza jakość obrazu i nie chciałbym z tej funkcji rezygnować. Czy ma ktoś podobny problem i znalazł rozwiązanie ? Panie iki, podobno ma Pan ten TV u siebie w domu - czy przy włączonym trybie "Quattron Pro" zauważył Pan podobny problem u siebie czy ja trafiłem na uszkodzony egzemplarz - Kalibracja nie rozwiązuje problemu, ponieważ sam Pan ją robił.
Ogólnie serwis Sharpa powiedział, że jak nie uda mi się samemu ustawić TV tak jak chce to przyślą do mnie technika - tyko co on zrobi ?
Będę wdzięczny za wszelkie pomysły ???
P.S. [Raccoon] -> a propos CMS - mam zmniejszyć z wartości 0 na "-?" tylko w niebieskim ?