soryse napisał:POOOOOMOCYYYY
Witam wszystkich i proszę o pomoc - 1. wgrałem soft z austryjackiej strony DVB-Software Version 5.17.0 i szlag trafił wszystko - tzn szarpie obrazem na maxa - nie da się oglądać . na starszej wersji - miałem bodajże 3.70 jeszcze się to kupy trzymało - co mam zrobić ??????????????? ma ktoś tą wersje ? 2. testowałem 2 camy + tnk - power cam pro , oraz conax np4 - żaden nie pracuje poprawnie - po zdekodowaniu z obrazu robi się mozajka - i co dalej ? pomocy . pozdrawiam
tomik67 napisał:Otrzymałem ostatnio ciekawą,nieoficjalną wiadomość dotyczącą aktywowania kart telewizji cyfrowej N,w tunerach satelitarnych HD innych firm:
"Do dziś panowało powszechne stwierdzenie, iż karty N-ki nie da się użyć w innym tunerze niż N-Box.
Oto procedura aktywacji karty N-Ki w DM8K i jak sądzimy również na innych tunerach HD wyposażonych w złącze CI.
Aktywacja:
1) karta została włożona do modułu Technicrypt CA TSD crypt Conax
2) Tuner na kanale MGM
3) Telefon do BOA ze zleceniem aktywacji i można oglądać
4) Operator z BOA kazał czekać 2h, po 5 minutach był już obraz.
WNIOSEK:
karta nie jest sparowana z urządzeniem do momentu aktywacji.
Aktywacja paruje kartę z nboxem (lub modułem) tak jest w conax cas7.
Poprzednie próby oglądania N-ki w innych tunerach nic nie dały ponieważ użytkownicy wsadzali karty już aktywowane i sparowane do innych tunerów i dlatego nie śmigało, bo na karcie zapisuje sie id urządzenia."
Ciekawe czy w Sharpach LC52/46HD1E także zadziałałby ten sposób.
dex8 napisał:No właśnie kolego przetestowałeś ten sposób na hd-1, bo ja cały czas czekam na info od ph n-ki, kiedy oficjalnie oni to potwierdzą?
ok masz rację, jak przetestujesz to potwierdź czy chodzitomik67 napisał:Przymierzam się do testów.
Nie będzie potwierdzenia od n-ki,ponieważ oni o tym nie wiedzą.
Jak tam testy? Coś już wiadomo? Nie jestem pewien czy tem moduł Conax przepuści sygnał HD, na Allegro gościu sprzedaje moduły niby z HD, jednak dwa Razy droższe od tego twojego, który więc kupić?tomik67 napisał:Przymierzam się do testów.
Nie będzie potwierdzenia od n-ki,ponieważ oni o tym nie wiedzą.
tomik67 napisał:Niestety nie udało się. Sam moduł pracował OK. ale karta nie była w stanie sparować się z nim,pomimo trzydniowych prób,oraz pięciokrotnie wysyłanych sygnałów aktywacyjnych od N-ki. W piątym dniu włożyłem kartę do tunera N-ki,i natychmiast sparował się z kartą,ściągnął listę kanałów itd.
Szkoda,miałem nadzieję na uniknięcie dodatkowego pudełka![]()
tomik67 napisał:Witam.
Na moduł n-ki będzie trzeba jeszcze długo poczekać,ponieważ n-ka broni się przed jakimikolwiek rozwiązaniami mogącymi pomóc hackerom w rozkodowaniu sygnału. Używa tylko swoich sparowanych tunerów. Ponieważ jest platformą nie do ruszenia (rozkodowania),kupuje od producentów filmowych i telewizyjnych programy po konkurencyjnych cenach. Po rozszczelnieniu platformy mogłoby się to zmienić.
Co do podłączenia dodatkowego talerza lub konwertera: używa się do tego wejścia SAT1, i przełącznika DISEQ lub 22kHz. Wydaje mi się że wejście SAT2 służy jedynie do umożliwienia oglądania jednego programu satelitarnego,a nagrywania innego. Innymi słowy myślę że SAT2 obsługuje nagrywanie na wbudowany dysk innego programu SAT niż aktualnie oglądasz. Ale mogę się mylić.
Zadowolenie z telewizorka jest u mnie pełne,jakość obrazu fantastyczna,zwłaszcza przy programach HD z satelity lub Blue Ray i kamery HD.
Jedyne czego mi brakuje to trzeciego wejścia HDMI,pod pierwsze mam podpięty tuner n-ki,pod drugi BlueRay Panasonic DMP-BD60,a pod RGB kamerę HD Sony HDR-HC9 a wolałbym podpiąć pod HDMI bo RGB to jednak w niuansach nie to samo. Ale ogólnie pełne zadowolenie. Pozdrawiam.![]()