46lu700
Kupiłem wczoraj to cacko,
Zanim jeszcze na dobre się za niego zabrałem - wymieniłem soft na najnowszy,
Pierwsze wrażenie - strasznie wielki (przesiadłem się z CRT 25"), mam wrażenie, że jednak ciut za duży - a szczególnie u kobiety mam przerąbane przez najbliższe dni
Żyję jednak nadzieją, że to kwestia przyzwyczajenia.
Te kilka kanałów HD, które posiadam z Multimedii ogląda się świetnie, SD - jest do przyjęcia, jednak kanał kanałowi nie równy - to strasznie widać.
Natomiast to o czym wiele osób pisało - dźwięk jest po prostu tragiczny - środek pasma jak w kuchennym radyjku (mimo ustawień basy +15, wysokie +15).
Na domiar złego wkurzające jest to opóźnienie dźwięku w TV w stosunku do wyprowadzonego do wzmaniacza. Mało tego - zrobiłem doświadczenie - dwa telewizory, ta sama kablówka, ten sam kanał - i Sharp niestety podaje dźwięk później od tego drugiego.
W menu oczywiście opóźnienie dźwięku mam wyłączone.
Uciążliwe jest to o tyle, że w starym tv włączałem wzmacniacz i mieszałem jeden dźwięk z drugim - teraz nie da się słuchać, muszę zupełnie wyciszyć tv.
Miałem cichą nadzieje, że to wina softu, ale skoro w 1.21 jest źle ... to nowszego nie ma póki co ... może ktoś z Was poradził sobie z tym problemem ... szukałem na forum, ale nie znalazłem prostej odpowiedzi.
Pilot - ekhm .... nie będę komentował

- ale na szczęście względnie dobrze działa.
Reasumując - telewizor wart swojej ceny - obraz bez zarzutu, ale firma zdecydowała zawaliła z dźwiękiem (fatalna jakość i problem z opóźnieniem).
pozdrawiam wszystkich
Piotr