Do: kolega jarwisz oraz kolaga mystic
Temat: kontrast w 37GE1E = 1200:1
No cóż, oberwało mi się od szanownego jarwisza oraz od kolagi mystica za "lekkie pomylenie" oraz "nieświadomość potencjału" posiadanego Sharpa. Tylko czy słusznie? Obaj wymienieni forumowicze twierdzą (żeby nie powiedzieć - upierają się), że matryca w wymienionym modelu Sharpa ma kontrast 1500:1. Ja też bym chciał, żeby miała ale nie ma. Wszystkie autoryzowane materiały firmowe Sharpa (np. katalogi, strony www z różnych rynków, materiały korporacyjne) podawały i podają dla modelu 37GE1E kontrast 1200:1, zresztą taki sam jak dla matrycy 37 i 42XD1. Dopiero modele 46 i 52XD1 mają wyższy kontrast ale też nie 1500 a 2000:1. Jak moi polemiści mają inne dane, to niech podadzą poważne i wiarygodniejsze od Sharpa źródło. Czyżby Sharp sam nie wiedział, co produkuje i jaki ma potencjał? Tak więc sądzę, że to ze mną jest wszystko w porządku, a jarwiszowi podpowiem bez przechwalania się, że po mnie poprawiać nie potrzeba.
Łączę pozdrowienia.
P.S. Dodam, że mój GE1E z matrycą jedynie 1200:1 odtwarza faktycznie dobrze i z czystym sumieniem mogę go rekomendować nie tylko dla tej klasy cenowej. Zauważyłem, że z postów jarwisza wynika to samo.