lc 46dh77e
Witam wszystkich
zwykłem nie udzielać sie na zadnych forach , raczej czytam , ale...., no własnie .
Mam od 3 dni 46" w wykonaniu sharp-a, dh77e .
Metka na tylnej sciance tv stanowi ,że wykonano w Japan - no nie jestem przekonany ,a może to kryzys , ich podobno dotknął najbardziej .
Przechodząc do meritum- pytam bo może tylko mój model nie jest idealny
- matryca - nie jest umieszczona centralnie !!!!! w ramce , jest nieznacznie około 2-3 mm przesunieta w prawo . Sprawdzałem w sklepie jest podobnie .
- w srodku tv coś się przesuwa - podnosząc telewizor do góry (uwaga jest cięzki około 22 kg) i przechylając go w lewo bądź w prawo ( tak jak kierownicą samochodu -mniej więcej ) o kąt 30-45 stopni coś jakby na szynach się przesuwa .
Dzwoniłem do servisu sharp , -powiedzieli ,że to ? to tak ma być bo inaczej to pęknie...... .
-wielka stopa- na podstawie się buja jak na huśtawce, że aż strach.
Może ktos z Was ma podobne wnioski po bezposrenim obcowaniem z LCD sharp 46 hd77e .
A tak o tv z punktu widzenia zwykłego szarego człowieka, to w skrócie -jest ok.
Nie będe go chwalił bo jest niezły
Napisze tylko to co jest ciekawe i mnie wprowadziło w zdumienie
I tak :
1. gniazdo USB - jedna wielka tandeta , słaba jakość wyswietlanych zdjęc i jeszcze gorsza muzyka . - jest to jednak bez żadnego wpływu na postrzeganie ów LCD bo, podłączenie zwykły m kablem hdmi-dvi do kompa w rozdzielczości 1080p i..... kromka mi opadła . Zdjęcia jak przez szybę na żywo krystalicznie czyste (oczywiście wymaga to poprawnego ustawienia tv) tyle tylko, że w formacie 1;1 miały przekatną koło 2 m . Jestem w szoku do tej pory .(Lustrzanka 10mega pixeli )
Nierówne podswietlenie matrycy ale to podobno norma (do 25%)
mała róznica lekko jasnej z lewej strony.
Sygnał sd - ogólnie średnio , a i tak o niebo lepiej niż w innych porównywalnych modelach konkurencji.
Ponadto grzeje jak mały kaloryfer i bezczelnie błyszczacy plastik łapie kurz . Czasami zaskrzypi jak mu się z nienacka przyleje .
No cóż , ogółnie jak to za 5 tys. złoty to musze byc zadowolony i jestem .

Pozdrawiam