Mam pytanie odnośnie tego oraz innych nowych telewizorów. Po przeczytaniu udałem się do sklepu ale podczas testów okazało się że obraz skacze przy odtwarzaniu filmów blu-ray. Wygląda to tak jakby telewizor miał problem z rozdzielczością full hd (jakby musiał przetwarzać/dekodować film i procesor sobie z tym nie radził - a od tego jest chyba blu-ray). Dodam że testowane filmy to kung fu panda i iron man 2. Testowałem telewizor używając 2 różnych napędów samsunga oraz obecny model marantz ud5005. Podmieniałem nawet kable hdmi i nic. Włączanie 24p tylko pogarszało sprawę. Ten sam test wykonałem na sonym 37ex720 i takie same rezultaty. Przywracanie fabrycznych ustawień też nie pomogło. W domu na starym telewizorze samsunga 37a656 żadnych problemów, podobnie na starej plazmie panasonica u znajomych.
I teraz moje pytanie o co chodzi? Bo nie chcę kupować nowego telewizora z lepszą czernią, kolorami, 3d i innymi czarami, a następnie cieszyć się tym wszystkim ze skaczącym obrazem .
Trzeba się pobawić ustawieniami w odtwarzaczach tv nic nie ma do tego, że obraz się zacina i nie ma płynności. Jak kupiłem odtwarzacz hyndaia to na samym początku też tak się robiło ale po próbach w ustawieniach wszystko teraz działa jak trzeba. U mnie pomogło przestawienie rozdzielczości full hd z domyślnego 60Hz na 50Hz wszystko śmiga i gra gitara