Nie jest tak różowo ...
Skusiłem się na promocję w Saturnie na ten model, ale nie jestem do końca zadowolony. Obraz wyśmienity, pod warunkiem, że w ciemnym pokoju.
Dodatkowy żółty pixel to marketingowy haczyk na klienta. Kontrowersyjna szyba na przednim panelu odbija światło jak w lustrze, nie sprawdza się w pobliżu okna, nawet przy słabym świetle daje denerwujące refleksy. Jednak najgorsze są trzaski obudowy. Telewizor stoi na stole w miejscu, gdzie czasem jest cieplej (kaloryfer), czasem zimniej (okno) i w irytujący sposób plastik w obudowie strzela przy nagrzewaniu, potem przez dłuższy czas słychać naprężenia przy stygnięciu panelu.
Ale jak się okazuje jest to normalne
Cytat z instrukcji:
"Z telewizora czasem dochodzą trzaski.Nie jest to objaw nieprawidłowego działania..."
Zdarza mi się oglądać sam obraz bez dźwięku i nie ma nic bardziej irytującego. Menu działa wolno, wyłączenie dźwięku pozostawia gustowną ikonkę z paskiem głośności na ekranie. Obraz 3D to niepotrzebny gadżet. Okulary działają mało intuicyjnie, dodatkowo słychać (!) ich pracę, delikatnie bzyczą. Za cenę 5000 można wymagać jednak perfekcyjnego działania ...
Zalety:
Bardzo dobry obraz, ale tylko w ciemnym pomieszczeniu
Nowoczesny design, ale najlepiej jest wieszać go na ścianie.
Wady:
Szyba na przednim panelu jak lustro odbija wszystko.
Trzaski w obudowie przy nagrzewaniu i stygnięciu panelu.
Gniazdo USB słabo dostępne, zwłaszcza na ścianie.
Okulary 3D delikatnie bzyczą podczas pracy.
Filmy HD w serwisie Youtube to pomyłka we wbudowanym serwisie ...