Dzisiaj mam do przedstawienia ustawienia do sharpa 820/810. Osobiście miałem takie zdanie o tym tv że potencjał był ale został zmarnowany (świetny panel, 4 kolor i filtry kolorów), co się nie ustawiło ZAWSZE BYŁ PROBLEM Z WIERNOŚCIĄ BARW, panel widać że dobrze wyświetlał kolory ( czystość światła i nasycenie), były jedynie przestrzelone, po prostu nie tak jak być powinny w ustawieniach i żadne kalibracje do tej pory nie zrobiły na mnie wrażenia, a testowałem wiele ustawień od fachowców, właściwie chyba każde jakie były na necie, nawet te z tego forum
Wszystkie one miały ze sobą jedna wspólną cechę, skupiały się na trybie film w większości i dawały bardzo przyblakły obraz o małej ferii barw. Na dłuższą metę coś takiego jednak nie odpowiada.
Teraz z ustawieniami od jednego Amerykanina tv zrobił na mnie takie wrażenie wiernością oraz nasyceniem barw że oglądając jakikolwiek film BR (zwłaszcza MATRIXA1) zbieram szczenę z podłogi, nawet DVD robi wrażenie!!. Właściwie każdy teraz kolor jest widoczny, PO PROSTU WYSKAKUJE a przy tym ma zachowaną wierność.. to jest tak jak bym obserwował zdj od fotografa albo podłączył CRT w trybie RGB. Nie sądziłem że quatrona da się tak ustawić bo zawsze były problemy z barwami... zawsze do czegoś miałem się doczepić... teraz jest mega
AV Mode: USER/użytkownik (KONIECZNIE MUSI TO ZOSTAĆ WYBRANE)
OPC: Off
Backlight: +4
Contrast: +20
Brightness: 0 (do ps3 tryb fullRGB ustawić na 10)
Color: +6
Tint: +2
Sharpness: +2
HUE
R: 0
Y: 0
G: -22
C: +8
B: -18
M: +16
SATURATION
R: -8
G: -13
C: +5
B: -21
M: +17
VALUE
R: -15
Y: +3
C: +22
B: -1
M: -9
COLOR TEMP
Mid-High
R(LO): +30
G(LO): +30
B(LO): 0
R(HI): +30
G(HI): +29
B(HI): 0
Motion Enhancement: High
Gamma Adjustment: 0
Film Mode: Standard or Advanced(Low) - personal preference
DNR: Low
AutoContrast: Off
Do filmów i gier czasem ustawiam podświetlenie z +4 na -3 i moc koloru z +4 na +16
Teraz z ustawieniami od jednego Amerykanina tv zrobił na mnie takie wrażenie wiernością oraz nasyceniem barw że oglądając jakikolwiek film BR (zwłaszcza MATRIXA1) zbieram szczenę z podłogi, nawet DVD robi wrażenie!!. Właściwie każdy teraz kolor jest widoczny, PO PROSTU WYSKAKUJE a przy tym ma zachowaną wierność.. to jest tak jak bym obserwował zdj od fotografa albo podłączył CRT w trybie RGB. Nie sądziłem że quatrona da się tak ustawić bo zawsze były problemy z barwami... zawsze do czegoś miałem się doczepić... teraz jest mega
AV Mode: USER/użytkownik (KONIECZNIE MUSI TO ZOSTAĆ WYBRANE)
OPC: Off
Backlight: +4
Contrast: +20
Brightness: 0 (do ps3 tryb fullRGB ustawić na 10)
Color: +6
Tint: +2
Sharpness: +2
HUE
R: 0
C: +8
B: -18
M: +16
SATURATION
R: -8
G: -13
C: +5
B: -21
M: +17
VALUE
R: -15
Y: +3
C: +22
B: -1
M: -9
COLOR TEMP
Mid-High
R(LO): +30
G(LO): +30
B(LO): 0
R(HI): +30
G(HI): +29
B(HI): 0
Motion Enhancement: High
Gamma Adjustment: 0
Film Mode: Standard or Advanced(Low) - personal preference
DNR: Low
AutoContrast: Off
Do filmów i gier czasem ustawiam podświetlenie z +4 na -3 i moc koloru z +4 na +16
Ostatnia edycja: