Nie masz podobnego problemu więc nic konkretnego nie napiszesz co jest równoznaczne z twoim bladym pojęciem.
Nie zawsze bawią mnie tego typu komentarze, ale Twój jest tak nietrafiony, że aż śmieszny.
Nie mam podobnego problemu, ponieważ nie używam DSaudio od 2 lat, bo od tego czasu nie da się tego badziewia sensownie używać. Przede wszystkim nie podłączam NAS-a kablem USB, tylko streamuje media po LAN-ie, bo stoi, a właściwie stoją (pluralis) one tam gdzie ich miejsce czyli w szafie/ na strychu, razem z resztą sprzętu sieciowego, tam gdzie mogą sobie hałasować nie przeszkadzając nikomu, bezpieczne przed złodziejami.
Reasumując, forum synology jest tak obszerne jak twoja wiedza w tym konkretnym moim pytaniu, nic tam nie znalazłem, a tutaj były konkretne pytania i konkretne odpowiedzi.
Najwyraźniej nie mamy na myśli tego samego forum.
Być może myślisz o polskojęzycznym, czy może jakimś parafialnym forum Synology.
Ja miałem na myśli ogólne - tu jedynie sekcja dotycząca DSAudio:
https://forum.synology.com/enu/viewforum.php?f=216
a tu kwerenda usb dac:
https://forum.synology.com/enu/search.php?keywords=usb+dac
Nie przyszlo Ci do glowy, zeby upewnic sie, czy Twoj Synology jest kompatybilny z tym Denonem i wygoglowac, czy ktos ich uzywa podlaczonych w taki sposob i zapytac uzytkownikow o szcegoly??
Raczysz sobie przeczytać to miałbyś rozeznanie, inni mają podobne konfiguracje i niestety adekwatnie milczą, może czas minął spory i zaszły zmiany...
Więc nic nie pomogłes, nic nie wniosłes, nic nie poradziłes i nawet się nie wysileś bo jestem i sledze ten mój problem od dłuższego czasu, spójrz na daty moich postów w tym temacie, nie ma tak dużo.
Także dzięki za pustą poradę, dzięki, jestem wdzięczny, dozgonnie.. i pozdrawiam ..
Czytał nie będę, bo czytuję bardziej wartościowe z mojego punktu widzenia fora, o tej tematyce. Poza tym nie muszę studiować for, żeby uświadomić sobie, że Twój problem leży wyłącznie w wadliwym oprogramowaniu, nie zaś ustawieniach. Moja rada była szczera i praktyczna. Nikt nie będzie Ci odpisywać, skoro sam nie zadałeś sobie trudu, aby rozwiązać swój problem, czy czegoś się nauczyć o funkcjonalności czy możliwościach usprawnienia swego sprzetu. Gdyby to chociaż był jakiś poważny, czy krytyczny problem, np. brak możliwości podmontowania wolumin po update'cie DSM. Poza tym nie sądzę aby ktoś tutaj chciał czytać Twoje ciągłego marudzenie, że coś Ci nie wychodzi. Naucz się precyzyjnie opisywać swoją konfigurację, czy w Twoim przypadku raczej wersje oprogramowania, tj. DSM, pluginów i aplikacji klientów.
Kompletnie.sie na tym nie znam, nie mam dużo czasu na zabawę z tą zabawką, a muzyka w plikach siedzi sobie w najlepsze i dostęp jest do niej tylko w dlna czy airplay, a problem dotyczy tylko usb-dac...
Widzisz i tu jest pies pogrzebany. Nikt za Ciebie nie będzie tego robił, musisz przyjąć do wiadomości, że cudzy czas nie jest mniej wartościowy od Twojego.
Trochę pokory by też nie zaszkodziło, bo leszcz, który kupił w grudniu, po południu, namiastkę NAS-a, niepotrafiacy skonfigurowac podstawowych funkcji i ustawien, nie jest na pozycji, z której mógłby oceniać czyjekolwiek kompetencje w tej dziedzinie.