Juz go mam!sharpa lcd 42XDE1A
witam.
kilka dni temu dolaczylem do spolecznosci by osiagnąc prosty cel: kupno lcd lub plazmy, z których bedę zadowolony. Czytając kilka godzin wszystkie za i przeciw, plazma czy lcd, sharp czy sony itp. dokonalem wyboru! od wczoraj jestem posiadaczem sharpa lcd 42XDE1A. z racji tego ze mieszkam na wyspach uzyskanie konkretnych info o modelach ktorymi bylem zainteresowany w irlandzkich salonach sprzedazy graniczylo wręcz z cudem. pomimo braku profesjonalnej wiedzy tutejszych sprzedawców podjalem decyzje o zakupie sharpa tylko i wylacznie dzieki hdtv.com i forumowiczom. dlatego serdeczne dzieki.
wracajac do mojego tv, to dla zainteresowanych chialbym powiedziec, że te modele sharpów jaki o rozmiarach 46" czy 52" sa tutaj w dalszym ciagu drogie i najlepsze. wsród lcd sa one uznawane za top class przebijając sony bravia series lub philips pixelplus technology. mojego lcd nabylem w salonie Currys za kwote 1600 euro i to jest oferta specjalna. Normalna cena w Irlandii na dzien dzisiejszy to 1799 euro.
nawiazując do kilku watków wspomnianych wczesniej na forum, chcialbym powiedziec że mój model to:
-sharpa 42XDE1A ,made in japan, 705xxxxxxxx series,
-dwudniowe testy (po 15 h dziennie pracy lcd-ka) nie przyniosly jakichkolwiek zauważalnych problemow typu:buczenie i innych wspomnianych wczesniej,
-testowalem go na platformach polsatu cyfrowego i nboxa, dvd z hdmi
-w 100% spelnia moje oczekiwania , generuje naprawde wysmienity obraz zwlaszcza te HD!!!!
-lcd w 100 % spelnia moje oczekiwania (ach ten kontrast i kolory - bajka),
- jestem bardzo pozytywnie zaskoczony dźwiekiem jak na lcd to naprawde bardzo dobry dźwięk.
Jest jeszcze wiele innych plusow, o których mozna by pisać (minusy tez napewno znajde ale to później). Dokonując wyboru tego lcd oczywiscie poprzedzonego testami i porównaniami z innymi lcd-kami i plazmami powiem tylko to: polecam 100% satysfakcjonujący zakup!!!!!!