Cześć
Jestem debiutanem i laikiem zarazem...
za TV chodziłem ok 2miesięcy... (chyba lekka przesada

), ale wychodziłem. Miałem totalny mentlik w głowie... raz podobay mi Samsungi innym razem nie...
Wkońcu zdecydowałem się na toshibe 37 rv555 ze względu na cenę (3.000zł) i za technologię w tej cenie - uważam że jak na parametry które teoretycznie ma to cena jest nie najgorsza
Wczoraj poźnym popołudniem wniosłem tv do domu...
Rozpakowywałem go z dużymi oczami

będąc pod wrażeniem doniosłości chwili (wiele czasu poświęciłem na przekonanie żony że CHECEMY ten TV

)
Po rozpakowaniu pierwsza nie miła niespodzianka pt. brak polskiej instrukcji (dziś będę się o nią upominał)...
Po włączeniu uruchomił się tryb automatyczny strojenia, ale nic nieznalazło - ja w panice!!! ale coś nacisnąłem i okazało się że to tryb tunera DVBT czy jakos tak
Potem już szło tak jak trzeba...
Generalnie jestem zadowolony... im więcej obcuję z tv tym bardziej jestem do niego przekonany.
Obraz jest zadawalający jak dla mnie - mimo że mam tylko sygnał anlogowy (UPC w Szczecinie) a DVD tylko po kablu EURO.
Obraz z Dynamicznego przestawiłęm na Naturakny - na dynamiku oczy po 2minutach mnie piekły
PC jeszcze nie podłaczałem.
Nie mogę się doczekać, jak będę miał lepszy sygnał tv...
Podsumowując - pierwzse wrażenie pozytywne.
Dziś będę próbował "waszych" ustawień obrazu
Zaskoczenie - temat dot.gwarancji i reklamacji w inny temacie dot. toshiby:hmm:
Pytanie do Was: czy u Was też dźwięk w tv wydaje się dziwnie stłumiony? czy to kwestia ustawień? jeżeli tak to proszę o wskazówki?
W porównaniu do poprzedniego tv (stary sony trinitron) dźwięk jest conajmniej dziwny