Witam wszystkich "niestety" też kupiłem tv serii lm
.
I zauważyłem dziwną przypadłość nowego firmware'u. Chodzi o nieszczęsne napisy w filmach(Kurde no taki superaśny tv(42lm620) miał być a w kółko coś jest nie tak...) Sprawa wygląda tak, że nie ważne czy to przez dlna(minidlna) czy to przez dysk usb są filmy które nie wyświetlają napisów. Mam avatara gdzie są 2 ścieżki dźwiękowe i 2 rodzaje napisów, wcześniej mogłem wybrać napisy albo niemiecki albo angielskie (oba są jakby wsadzone w plik mkv). Teraz mimo że tv widzi napisy bo można je włączyć lub wyłączyć, powiekszyć itd to się nie wyświetlają nie działa też jak daje mu zewnętrzne napisy srt(pewnie jakiś konflikt z tymi wsadzonymi do pliku mkv).
Kurde porażka z tymi firmwerami, naprawie żenada, że firma LG tak daje ciała i to przy najważniejszych swoich tv bo przecież modele 620,660,670 to podstawa ich sprzedaży. Kurde sam nie wiem może sprzedać i kupić model 47lw5500. Co myślicie?
Chociaż jak się zastanowiłem to dalej jest LG.... .
A i potwierdzam dziwne "działanie" pilota.. .
Często jak się próbuje włączyć bezpośrednio kanał naciskając np 2 a nie przelatując góra dół to tv mruga diodą ale kanał się nie przełącza.