Seria LA - aktualizacje softu

pabloskrak

New member
Faktycznie wersja softu 04.26.06 znacząco poprawia jakość obrazu względem wersji 04.26.01 z dnia 02/02/2015 ? Czy poprawa jest tylko względem jeszcze starszych wersji np. 04.2X.XX bo nie wiem czy wymuszać wersję 04.26.06 czy pozostać przy wersji jaką mam 04.24.33 ewentualnie zainstalować z pena wersje 04.26.01

Ostatnia edycja:

harry.wesoly

New member
Czyli na polske pojawil sie soft z lutego 2015 04.26.01??? Ja bym zmiany nie robil. Swoja droga idzie zrobic zmiane na inny nizszy soft??? Zna ktos sposob na to??? Bo wgranie na usb nizszego softu nic nie da. Nie zrobisz tak powrotu na nizszy!!! (Do powyzszego posth)

pabloskrak

New member
Czyli soft 04.26.01 jak i wyższy jednak nie jest warty wgrywania?

A może macie jakieś konkretne typy który soft jest najlepszy z wszystkich ?

harry.wesoly

New member
Zauważyliście że ze strony LG zniknęła aktualizacja do nie dawna obecna 04.26.01 datowana na luty 2015? Dziś sprawdzam i jest jedynie stara 04.04.05. Sprawdzałem do mojego 660s

pabloskrak

New member
Zauważyliście że ze strony LG zniknęła aktualizacja do nie dawna obecna 04.26.01 datowana na luty 2015? Dziś sprawdzam i jest jedynie stara 04.04.05. Sprawdzałem do mojego 660s

A to odpowiedzi serwisu na pytanie odnośnie najnowszych wersji:
"Szanowny Panie, dziękujemy za kontakt z naszym działem. W nawiązaniu do nadesłanej wiadomości uprzejmie informujemy, iż: 1. Informacje na temat najwyższej obecnie dostępnej wersji oprogramowania dla modelu 39LN575S sprawdzi Pan wchodząc w Smart - Ustawienia - Wsparcie - Aktual. Oprogramowania. 2. Aktualizacje są usuwane ze strony w związku z renowacją serwerów. W Chwili obecnej na stronie dodano wersje 04.26.01. Mamy nadzieję, że odpowiedź okazała się pomocna. W razie dodatkowych pytań prosimy o ponowny kontakt. Zachęcamy również do wzięcia udziału w ankiecie która znajduje się na dole wysłanej wiadomości, jej wypełnienie pozwoli na ocenę zadowolenia z otrzymanej odpowiedzi. Z poważaniem, Mariusz B.... LG Electronics Polska."

Na pytanie czemu zpoziomu TV jest dostępna tylko wersja jest dostepna 04.25.05 dostałem odpowiedz: " Szanowny Panie, dziękujemy za kontakt z naszym działem. W nawiązaniu do nadesłanej wiadomości uprzejmie informujemy, iż aktualizacje udostępniane są dwutorowo - poprzez stronę oraz poprzez serwery. Aktualizacje udostępniane na stronie i poprzez serwery mogą się nie pokrywać. Na chwile obecną nie jest przewidywane umieszczenie aktualizacji do wersji 04.26.01 na serwerach. Jeżeli jest Pan zainteresowany aktulizacją, możliwe jest jej wykonanie poprzez port USB. W razie dodatkowych pytań prosimy o ponowny kontakt. Z poważaniem, Mariusz B.... LG Electronics Polska."

Czyli poprostu Kup Tv i spadaj :(

dylan80

New member
no nie uwierzycie, ale udało mi się zrobić downgrade softu na 39LN575 i tv żyje .
w pierwszej chwili myslałem, że go ubiłem, ale wstał i ma sie dobrze.
zainstalowałem 04.26.01 i przestał sie uruchamiac Player.
to sie wkurzyłem i zdobiłem downgrade do 04.04.05 i udało sie , potem już tv sam sie zaktualizował do 04.25.05 i jest spoko i wszystko działa.
skorzystałem z tego sposobu
http://www.hdtv.com.pl/forum/lg/85232-seria-lm-kolejne-aktualizacje-softu-146.html#post1073845

z tym że trzeba wiedzieć co gdzie wpisać w te pliki, a nie dokładnie tak jak robi ten gość.
zależy od jakiego softu , dane trzeba wpisać takie, jaki soft chcemy wrzucić.
mi se udało trafić. aha, i dla seri LN i pewnie też LA edytowac należy plik NC4M... bo inne sa dla innych modeli TV.
u mnie działa ... taaa daaaaaaammmmm :)
uf, dzięki, że tv żyje, bo myslałem że go zabiłem. po uruchomieniu ponownym po zmianie softu był taki ekran bez niczego, że myslałem że już po TV , ale coś tam sei zaktualizowało i działa..

pabloskrak

New member
Nie wiem czy tak to było ale według mnie po prostu TV stwierdził że jest brak albo niepoprawny soft po downgradzie i poprał ponownie soft online a że jest to najnowszy jaki jest dostępny z poziomu TV w aktualizacjach no to masz 04.25.05.

Jak By się udało odpalić TV z softem wcześniejszym niż ten co jest aktuanie dostępny online z TV to by był sukces ;)

A powiedz mi jak sprawuje się TV z obecnie posiadanym sofcie przez Ciebie.

Ostatnia edycja:

dylan80

New member
pabloskrak, nie, u mnie był sukces.
TV odpalił się z softem 04.04.05. i działał normalnie, ale na tym sofcie nie działa player, więc sam po 15 minutach wymusiłem aktualizację do 04.25.05

na tym sofcie tv działa chyba najlepiej odkąd ma ten tv, dlatego se w brode plułem , że pokusiło mnie do wrzucenia tego 04.26.01 na którym nie działał player. i dlatego byłem gotowy ubić tv byle wrócić do tego dobrze działającego 04.05.25. jakbym ubił to serwis, no ale udało sie ...

tv nie miał jak poprawić softu do najnowszego po restarcie tv, bo nie był podłączony do neta, tylko do sieci lokalnej, w której natenczas wyłączyłem net

pabloskrak

New member
Czyli według Ciebie to warto było by go zaktualizować do 04.05.25 z softu 04.24.33 Bo jeszcze mam gdzieś na dysku softy 04.04.05 oraz 04.22.11 wiec jak by coś to jest szansa zrobić mu downgrade. I powiedz Mi czy u Ciebie też jest tak że tylko w niektórych źródłach sygnału są dostępne opcje obrazu np POZIOM CZERNI jest tylko dla HDMI a już dla DVB-C nie jest dostępna ?

dylan80

New member
nie pamiętam jak zachowywał sie na 04.24.33, ale na pewno nie lepiej niż na obecnym, bo wg mnie pracuje najlepiej. z tym poziomem czerni to u mnie tez na dvb-t jest na auto i nieaktywne a już pod hdmi z PC jest aktywne.

green11

New member
TO coś niesamowitego to LG, moja wersja 04.25.05 też działa średnio, przywiesza się przełączanie oraz youtube sie zacina-właściwie można powiedzieć ze youtube w tej wersji nie działa. JAKAŚ masakra te aktualizacjie lg-co to za firma lewa że nie potrafią sklicic dobrego oprogramowania do tv?? NIGDY WIĘCEJ.

harry.wesoly

New member
A co pojawila sie nowa wersja Softu? 04.26.05? Jezeli nowa to moze ma to wplyw z wprowadzaniem zmian w html na nowa wersje html 2. Ponoc internet ma docelowo dzialac szybciej ale nalezy zaktualizowac przegladarki.

harry.wesoly

New member
Właśnie ją zasysam choć pewnie nie uda mi się jej zainstalować po usb bo mam 04.26.06 instalowaną jakiś czas temu dla innego regionu. I chodź pewnie moja jej starsza od tej po cyferkach niższej to pewnie będzie lipa.

Sprawdziłem już, u mnie woła że mam nowszy soft.

Ostatnia edycja:
Do góry