Robsonik20
New member
Mam to samo! Złożylem reklamacje to wymienili mi modul, niestety bez rezultatow. Teraz domagam sie od upc wymiany na dekoder.
Mam jeszcze jedno pytanie:
Czy zdarza Ci się od czasu do czasu, po przełączeniu na kanał, do którego normalnie masz dostęp, zobaczyć na ułamek sekundy okienko informujące jakoby kanał ten był kodowany? Po niespełna sekundzie okienko gaśnie a kanał zaczyna być odtwarzany.
Taki objaw zaobserwowałem u siebie - soft TV jak i karty identyczny z Twoim.
Okienko pojawia się na bardzo krótko, przeszkadza jednak fakt, że jeśli na ekranie pojawi się to okienko, nie pojawia się info kanału jak przy normalnym skakaniu po kanałach. Żeby zobaczyć info, trzeba wtedt specjalnie kursorem podjechać do góry. Po przejechaniu wszystkich kanałów (około 150) na okienko można natrafić kilkanaście razy.
Mam to samo! Złożylem reklamacje to wymienili mi modul, niestety bez rezultatow. Teraz domagam sie od upc wymiany na dekoder.
Tak, ten efekt występuje. Niemniej dla moich preferencji CI+ bije na głowę kolejne 4 Mediaboxy, które wcześniej miałem u siebie. W tych ostatnich występowały niezależnie od siebie:
- losowe pominięcia nagrania zaprogramowanych audycji,
- całkowite zawieszenia urządzenia, pomagał tylko pełny reset z wyłączeniem zasilania,
- praktycznie niemożliwa była eksploatacja z pogłębionym trybem uśpienia, bywało, że urządzenie się nie wybudzało, a jeżeli już to trwało to irytująco długo, (do ogrzewania mam inne urządzenia, więc wolałem dekoder w uśpieniu zimny)
- losowe przypadki braku dostępu do kanałów z powodu braku uprawnień - pomagał tylko restart i kolejne parę minut straconych....itd. (parę drobiazgów mniej denerwujących). Miałem pecha?
Na razie więc mimo wad - u mnie CI+ na plus.
Nie omieszkam zgłosić pojawiania się okienka o kodowaniu kanału do UPC, choć widząc posta Robsonika20(przekrecileś nick) nie liczę na zmianę w najbliższym czasie
Pierwsze wrażenie jest bardzo dobre, to co zauważyłem:
- szybciej pojawiają się ikonki po wciśnięciu przycisku smart oraz 123/Q.menu
-aplikacja HBO GO jest już w pełni sprawna w kontekście nawigowania po filmach
- Player przeniesiony do Premium
A przy okazji, czy dowolny posiadasz TV LB mógłby mi napisać, czy można w nim otworzyć Onet Pytam o to ze względu na brak flasha w najnowszych LG SMART TV i wsparcie tylko dla jego następcy.
Większość stron działa normalnie, główna strona Onet od początku do końca wyświetlana w całości.
Nie wyśwwietla się np. reklama rowerów na tym forum.
? Na Youtube mam też problem, że często nie da się regulować głośności co jest bardzo irytujące. Czy