DonAndress
New member
Taaaak!Nie wiem czy jest opcja nadawania nazwy, ale ustalanie kolejności powinno być w SMART/ Kanał
O rany, dzięki serdeczne.
W tej części menu jest i nadawanie nazw i sortowanie. Uff...
Sent from i9100 using TapaTalk
Taaaak!Nie wiem czy jest opcja nadawania nazwy, ale ustalanie kolejności powinno być w SMART/ Kanał
Może sam pen jest o zbyt słabych parametrach zapisu i stąd problem. Robiłem eksperyment i nawet przy 4GB, ale na markowym penie mogłem nagrywać.
Pendrive'y często na opakowaniu mają zawyżone parametry, zwłąszcza te z CRL (noname'y) lub podróbki.
Zapewne jest też tak jak piszesz, tylko dlaczego niektóre peny nie działają, a potraktowane Samsung-USB-Adjuster nabierają ochoty do współpracy?
Teraz po jakimś czasie użytkowania tego TV mogę napisać parę słów o nim,
myślę że jak bym miał kupować ponownie to wybrał bym tak samo, bo jak do tej pory nie znalazłem jakichś większych wad tego TV . Jedyna jaka mi przychodzi na myśl to ten nieszczęsny clouding , ale to też nie jest problem bo po odpowiednim ustawieniu parametrów obrazy nie przeszkadza tak bardzo. Poza tym TV jest bardzo fajny i "przyjazny" , zastanawiałem się nad tym i nad PFL6007 wybór padł na Samsunga ze względu na aktywne 3D i nie żałuję, ponieważ porównując to aktywne jest o wiele lepsze pod względem jakości obrazu.
Aha jest jeszcze jeden problem nie mogę otworzyć na nim dużego (1400KB ) 32bity pliku jpg , ma ktoś na to jakiś pomysł ?
Poza tym TV godny polecenia.
itepe napisałem dobrze plik ma 1,44 MB , mam kilka takich plików większe mniejsze ale wszystkie mają 32 bity i tu chyba leży problem.
Zmniejszać kompresje nie ma sensu ponieważ są to obrazy testowe do ustawiania obrazu i po zmniejszeniu tracą swoją wartość.
Co do mojej poprzedniej wypowiedzi to muszę jeszcze dodać dwie wady tego TV, brak wyjścia liniowego audio, co za tym idzie brak możliwości podłączenia do starszego typu kin domowych (choć dźwięk z TV jest jak dla mnie bardzo dobry i bez kina) i pilot, jest on bardzo ładny ale też i mało ergonomiczny.
Tylko że wtedy zmienia sie głębia w bitach z 32 na 24 .Masz rację z tym otwarciem pliku w edytorze i ponownym jego zapisie. To powinno pomóc, i nie trzeba żadnej kompresji.
.
Przepraszam, że się wtrące, lecz z tego co wiem tv puszcza dźwięk poprzez scrat tylko, gdy ogląda się programy z tunera, a gdy odtwarzany jest materiał z USB lub HDMI to już nie. Model C650 ma dwa złącza euro i z jednego dźwięk jest absolutnie zawsze, a z drugiego tylko, gdy działa tuner.A wyjście liniowe z tego TV masz jak najbardziej! Podłącz przejściówkę SCART z kompletu i dołącz kabel SCART<->CINCH i możesz podłączać do dowolnego wzmacniacza po anlogu Przeszukaj ten wątek, pisałem o tym
JPG'i nie obsługują kanału alfa, więc są 24 bitowe. Poza tym 32 bity przydają się właściwie tylko w edytorach graficznych i pracach z warstwami.Tylko że wtedy zmienia sie głębia w bitach z 32 na 24 .
slawex1983 uwierz mi że te pliki są 32 bity i własnie o to chodzi ponieważ są to pliki testowe do ustawiania ekranu.
To ja mam ciekawy problem z moim pendrivem 4GB. Gdy chcę go potraktować tym Samsung Adjusterem pojawia się komunikat że to nie jest XFS drive i żeby najpierw sformatować go w TV, no więc formatuję w TV i niby formatuje się po czym na koncu nie przechodzi oczywiście testu więc podłączam do kompa i ponownie mam ten sam komunikat co na poczatku i tak w kolko . Wiem, że ten pendrive jest pewnie za slaby ale tak chcialem go przetestować tylko.
Drugie pytanie to wlasnie odnosnie tego jaki pendrive polecacie, taki że wam dziala i jaka ma byc ta predkosc zapisu, powyzej 35MB?
Jeszcze co do pojemnosci, wystarczy 16GB? Chcę używać jedynie do nagrania jakiegos filmu czy meczu, zeby potem obejrzec i skasowac, nie chodzi mi o jakies gromadzenie tych danych, no i do korzystania z timeshifta oczywiscie.