deniro24 napisał:
Liczę na Twoją wypowiedź jak sprawdzisz już divxy oraz xboxa z tym Samsungiem, bo sam jestem zainteresowany tym tv pod tym kątem.
Deniro,
wprawdzie nie mam tego tv ale wczoraj w Avansie miałem okazję pobawić się przez pół godzinki PS50C91 podłączonym do X-boxa po componencie. Moje wrażenie:
1) najpierw leciało jakieś demo gry - ja zamarłem - piękne kolory, duża szczegółowość, duża płynność obrazu..... Jak dla mnie nie było się do czego przyczepić nawet z nosem przy ekranie. No może poza jednym, stylistyka gry była w ciemmych kolorach a przy ciemmnym obrazie mógłbym się golić korzystając z odbicia w ekranie. Pocieszam się, że to przez bardzo jaskrawe światło jarzeniówek w sklepie
2) następnie zapuściłem oryginalne DVD z filmem "Aleksander" i znowu musiałem zbierać zbierać szczękę z podłogi. Przepiękne, naturalne żywe kolory, brak ziarnistości, duża płynność nawet przy szybkich scenach, Angelina Jolie prawie wychodziła z obrazu
Wady:
- przy bardzo szybkim ruchu kamery trochę zamazywał się drugi plan
- w jednym ujęciu prawie cały ekran wypełnia kolorowa, szczegółowa mozajka ścienna. Tu obraz na chwilę zaczął pływać, jak by nie radził sobie z dużą ilością szczegółów, potem się ustabilizował. Niestety nie miałem możliwości cofnąć tego ujęcia żeby dokładnie sprawdzić ten efekt
- w literach w napisach (tłumaczenie dialogów) wyraźne "schodki" ale może przy 50' to normalne. Proszę o info
3) Na koniec zapuściłem "Doktor No" (pierwszy Bond). Chciałem zobaczyć jak formatuje obraz z 4:3 na 16:9 i znowu miłe zaskoczenie. TV robi to automatycznie zachowując prawie naturalne proporcje: niewidoczne spłaszczone twarze ani nadmiernie rozciągnięte boki.
Aha, jeszcze jedno. Sprawdzałem głośniczki tego tv. Oczywiście szału nie ma ale jak dla mnie głos jest akceptowalny (po wypowiedziach na tym forum spodziewałem się dużo gorszego). Myślę, że spokojnie można wysłuchać wiadomości a i przez kilka miesięcy, do zakupu kina (jak w moim przypadku) "przemęczyć się" korzystając tylko z tych głośniczków
Reasumując: byłem nastawiony na zakup PS42C91 ale po tym co wczoraj zobaczyłem wiem jedno - chcę 50 cali !!!