SULIx, zupełnie jakbyś sprzedał konto

Nie rozumiem takiej nagłej zmiany - po postach potwierdzających wagę problemu - nagły przypływ zadowolenia z TV i przejście na drugą stronę barykady?
Wracając do meritum - w moim egzemplarzu obraz 24Hz z blurejowych filmów byłby tak samo niepoprawnie jasny jak 50Hz i mógłby migotać. Dopiero 60Hz naprawia u mnie i poziom jasności i migotanie.
Nie doktoryzujemy się, plansze mają tylko pomóc zdiagnozować problem - dać zainteresowanym broń do ręki w sklepie lub serwisie. Jeżeli komuś ten błąd nie przeszkadza - doskonale
Powtórzę po raz ostatni jaki ma wpływ częstotliwości sygnału wejściowego na mój egzemplarz telewizora:
24/50Hz - jasno, niepoprawnie.
60Hz - ciemno, poprawnie.
To samo wejście HDMI, te same ustawienia, wystarczy zmiana częstotliwości sygnału wejściowego.
Bez doktoratu zapewniam, że Panasonic twojego znajomego wyświetla obydwie próbki identycznie.
Być może w twoim egzemplarzu jest inaczej. Nie zmienia to faktu, że powtarzanie w kółko argumentów o niskiej cenie telewizora i jakichś znajomych mających zupełnie inny model telewizora nie jest specjalnie celowe (w tym wątku!).
Jeżeli uważasz, że telewizor może i powinien wyświetlać obraz zupełnie inaczej przy innej częstotliwości odświeżania - oczywiście rozumiem. Ja natomiast uważam, moje 3.3tys (a tyle zapłaciłem) powinny dać mi telewizor, który umie
tak samo wyświetlić obraz 24/50 i 60Hz.