SAMSUNG UE65KU6000W vs 60J6240

orzecho

New member
masz na mysli 60 calowy czy 65? Bo 65 kosztuje 4599zl, a 60 calowy 3499zl.
Ja trzymam jeszcze rezerwacje z saturna, za 60 calowy, za 3249zl w rabatu technologicznego. PEwnie go wezme, ale korci mnie 65 cali, bo to idealna wielkosc jak dla mnie, tylko nie ma nic sensownego do 4-5tys.
Mówię o 65 cali bo od 4599 jak wrzucisz do koszyka to obejmuje 15 % rabatu za rozmiar. I wychodzi 3900.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Emeka

Member
PEwnie go wezme, ale korci mnie 65 cali, bo to idealna wielkosc jak dla mnie, tylko nie ma nic sensownego do 4-5tys.

A co sądzisz o Sony KDL-65W855C ? Kosztuje w tej promocji w Saturnie/MM z rabatem 15% 5 100 zł Osobiscie waham sie miedzy tym Sony a Samsungiem UE65J6250. Kilkaset złotych różnicy ale Sony to podobno znacznie lepsza jakość obrazu.

Ostatnia edycja:

Boryxs

New member
Ja miesiac temu kupilem wlasnie Sony 65XD8505 byla promocja black friday, bylo za 7999 z 5 letnia gwarancja gratis. Oddalem go po 3 dniach uzytkowania, wlasnie ze wzgledu na jakosc obrazu, masakryczny clouding i nie radzil sobie zupelnia z jasnymi napisami na ciemnych scenach w filmie. Nie potrafil rozjasnic tylko dolu ekranu, a podbijal jasnosc na calym ekranie, co przy 65 calach dawalo dyskoteke. Zaprosilem 2 kumpli, nie mowilem co chce pokazac i jak to zobaczyli to kopary im opadly. Takze to nie jest, jakas wada, ze tylko dociekliwi zobacza.

Od tego momentu wiem, ze obecnie nie ma sensu wydawac na TV wiecej niz 5tys. Bo jakosciowy przeskok jest znikomy. Do tego ogladalem Samsunga 60J6240 w Saturnie i obok stal wlasnie Sony, full HD z matryca 50Hz i samsung gral duzo ladniej, i byly tez akurat napisy koncowu w serialu na TVP, lecace z dolu na gore i na Samsungu szly plynnie, a na Sony przeskakiwaly. Takze 120Hz matryca daje roznice.

Bardziej zastanawiam sie, czy lepiej 65 cali full HD 120hz, czy 4K i 50Hz.
Na forum widzialem, ze niektore osoby pisza, ze przy sygnali full HD lepiej on jest wyswietalny na TV z rodzialenoscia full HD niz na tych z 4K. Tylko nie wiem czy to potwierdzone info. Ciagle sie mowi w reklamach, o upscalingu, ze 4K robia upscaling i material full HD wyglada jeszcze lepiej, tylko to sie gryzie z opiniami na forum.

Emeka

Member
Stawiałbym na Full HD z 120Hz. Przy tej wielkości ilość HZ ma znaczenie i odczujesz to teraz. A 4K dopiero za kilka lat gdy format się upowszechni. Ja chyba też się zdecyduje na UE65J6250 choć kusi podana w innym temacie promocja Panasonic 65DX750E za 5865. Wiem, że to 2 tys różnicy ale różnica pomiędzy tymi modelami podobno znaczna w jakości obrazu (no i jednak 4K na przyszłość u Panasa). Promocja w media jeszcze tylko kilka dni a wątpliwości coraz więcej :D

RHJG

New member
Bez reklam
Witam moim zdaniem nie ma co się zastanawiać,cena za Panasonica 65DX750E jest bardzo korzystna.

Boryxs

New member
Stawiałbym na Full HD z 120Hz. Przy tej wielkości ilość HZ ma znaczenie i odczujesz to teraz. A 4K dopiero za kilka lat gdy format się upowszechni. Ja chyba też się zdecyduje na UE65J6250 choć kusi podana w innym temacie promocja Panasonic 65DX750E za 5865. Wiem, że to 2 tys różnicy ale różnica pomiędzy tymi modelami podobno znaczna w jakości obrazu (no i jednak 4K na przyszłość u Panasa). Promocja w media jeszcze tylko kilka dni a wątpliwości coraz więcej :D

No wlasnie tylko mnie Panasonic odstrasza opiniami na forum, ze jest dosc awaryjny i podejsciem do gwarancji. Podobnie jak Philips, parametrami do ceny wychodzi super, ale co z tego, jak slysze, ze sporo osob na forum narzeka, ze sa przefaszerowane jakimis cudami, co sie przeklada na dosc wysoka awaryjnosc, a serwis i obsluga gwarancyjna w Philipsie jest okropna.

Choc z drugiej storny Samsung, rowniez nigdy niewyroznial sie obsluga na wysokim poziomie, ale narzekan w sumie na forum nie widzialem.

Ostatnia edycja:

Emeka

Member
O Samsungu też były niepochlebne opinie co do gwarancji tzn. podejścia firmy do różnych awarii. Im więcej czytam, tym bardziej sie upewniam, że nie ma idealnych firm i modeli. Wszędzie są jakieś minusy. Osobiscie chciałbym to wziąć w ratach 0% tylko trochę boję się brać raty na dłuższy okres niz trwa gwarancja a tylko wtedy finansowo wytrzymam znaczne przekroczenie zaplanowanego budżetu. Kiedyś mozna było być pewnym, że Panas wytrzyma wiele lat ale ostatnio to podobno jest różnie.

Orientujecie się, czy w poprzednim roku często zdarzały się promocje o podobnej wartości w MM ? Czy warto jeszcze poczekać, może jak wejdą nowe modele Panasa czy Samsunga na wiosnę to może cena cennikowa pójdzie w dół ?

Ostatnia edycja:

Boryxs

New member
no wlasnie tez z checi uslsze od kogos doswiadczonego, czy oplaca sie jeszcze poczekac. Mam przeprowadzke za miesiac i to ma byc do nowego mieszkania. Takze nie wiem, czy korzystac juz z promocji, czy tego typu oferty powiny byc caly czas.

Gdzies czytalem, ze ponoc marzec/kwiecien to najlepsze miesiace na zakup, poniewaz wtedy wchodza nowe modele do sprzedazy.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ja bym poczekał, bo czas działa na Twoja korzyść - będą wchodzić nowe modele to stare będą spuszczać ceny.

Rafal8

Member
Ja dziś kupiłem tego Samsunga 65. Do telewizora mam i tak od 6 do 4m qhd bym nie zauważył. Szkoda mi trochę tylko hdr ale teraz mam 55f6770 i jestem zadowolony także mam nadzieję że z 10 cali więcej będę jeszcze bardziej. Tv przywiozą mi w środę dam relacje.

Rafal8

Member
Suwaki ma jeden ale płynność (testy z strony przesuwając się ciągle w bok obrazy) i jakość obrazu lepsza niż na tym f6770 którego też mam. Jeżeli chodzi o płynność miałem okazję testować też tego samunga ku60 cali i tam było zdecydowanie najgorzej. Bandingu i claudnigu (testy ) nie stwierdzono. Dźwięk z głośników też dużo lepszy niż w tym f6770. Problem mam z połączeniem bezprzewodowy z soundbara h550 niby tv ma funkcję głośniki Bluetooth ale nie widzi soundbara. Za tą cenę jestem bardzo zadowolony dobrze zrobiłem kupując 65 cali. Może ktoś będzie wiedział co można zrobić z tym soundbarem

Do góry