W rozszerzone menu serwisowe wszedłem pomocą aplikacji SmartTv Service Remote Control poprzez wciśnięcie klawiszy INFO + FACTORY. Przez takie wejście w rozszerzone menu w zakładce Option powinny być dodatkowe zakładki w tym SW Model (ustawienie J6400 odblokuje zarówno 3D i drugi suwak, ustawienie J6200 odblokuje tylko drugi suwak). Bawiłem się trochę redukcją rozmycia i widać różnice w obrazie. Im mniejsza wartość tym więcej artefaktów podczas dynamicznych scen. Mam przypuszczenie graniczące z pewnością, że mimo iż redukcja rozmycia była zablokowana i niewidoczna to była aktywna i ustawiona na sztywno w pozycji maksymalnej, czyli 10. U mnie niestety 3D jest czerwone, ale będę próbował coś z tym zrobić. Serwisant który był u mnie ostatnio do ramki zepsuł matrycę podczas dokręcania pleców wkrętarką i będę miał wymienianą matrycę, niestety na identyczną więc chyba czerwoność 3D pozostanie nawet po zmianie. Ci z was którzy mają wersje telewizorów 60 cali będą mieli 3D w porządku a to z tego powodu, że macie matryce sharpa lub samsunga. Wersje 50 calowe mają matryce CMO i niestety te matryce mają czerwonawy obraz w trybie 3D. Jeśli ktoś z was ma wersje 50 cali z matrycą CMO to niech napisze jak u niego wygląda tryb 3D (jeśli odblokował). Piszcie albo na forum albo prywatnie. Dzięki i pozdrawiam.