Dobry się z Państwem. Od kilku dni również jestem użytkownikiem 55H7000 - co nieco o moich wrażeniach.
Design dla mnie świetny, Tv smukły i elegancki z aluminiową obwódką. Ktoś pisał, że boki tak się rozgrzewają aż parzy. Rzeczywiście boki są ciepłe po jakimś czasie użytkowania ale o tym, że parzy można pomiędzy bajki włożyć.
Panel Ultra Clear był dla mnie jednym z czynników jakie przemawiały za tą serią. Wolę kolorki takie błyszczące ale zdaje sobie sprawę, że różnica w stosunku do serii 6 jest dla niektórych niewidoczna. Mi taki bardziej odpowiada (konfrontowane z 6640) ale co jest minusem panel jest jak lustro co może być problemem w nasłonecznionych pomieszczeniach.
Matryca 200 hz jest dużym plusem. Naprawdę można uzyskać płynny obraz bez efektu teatru.
Bandingu nie zaobserwowałem, efekt DSE jest znikomy. Też się w tym aspekcie nie zawiodłem. Podświetlenie moim zdaniem równomierne. Dwa drobne jaśniejsze miejsca w rogach na dole (ok. 2 cm każdy). Nie zauważam tego w ogóle podczas oglądania filmów a jedynie przy przełączaniu kanałów co jest niewymierne.
Kolory na Tv z pudła moim zdaniem dobre lecz lekko przesadzone. Twarze nieco przejaskrawione. To wymagało nieco korekt ale koniec końców jest miło dla oka. Trybu film nie używam bo jak dla mnie jest płasko i Plastusiowy Pamiętnik

. Modyfikowałem ustawienia w trybie standard, punktem wyjściowym były te ustawienia
Samsung UE40H7000 Reviewer's Recommended Best Settings | AVForums . Dla mnie wyższość trybu film nie jest aksjomatem. Punkt odniesienia jest tak indywidualny, że nie ma sensu nawet o tym dyskutować.
Czerń jest czarna a biały jest biały

bez tendencji do przechodzenia w inne odcienie. Koniec i kropka.
Nad smartem nie ma co się rozwodzić, jest świetny aczkolwiek menu potrafi spowolnić przy odczycie niektórych większych plików z HDD (miałem takie dwa przypadki). Problem pojawił mi się również podczas połączenia Tv z hdd przez przedłużkę usb. Bez przedłużacza jest spoko ale dysk musiałbym trzymać albo by wisiał bo Tv mam na ścianie a kable dodawane do dysków przenośnych to kpina jeżeli chodzi o długość. Może ta przedłużka jest trefna. Poza tym same plusy. Przeglądarka chodzi sprawnie, aplikacje również, Tv nie ma problemu z plikami i napisami. h.265 zgodnie ze specyfikacją odtwarza bez zająknięcia. Pilot smart jest po prostu genialny!
Tv posiada głośnik niskotonowy i znacznie poprawia to jakość dźwięku. Po aktualizacji oprogramowania zniknął korektor

ale nawet na standardowych nastawach jest dobrze.
Ogólnie po tygodniu używania jestem zadowolony z wyboru i myślę, że ponownie bym takiego dokonał.
Jeszcze pytanko zdaje się ogólnie o samsunga. Podłączając komputer przez kabel HDMI/DVI do portu HDMI oznaczonego jako DVI nie mogę włączyć trybu GRA (pole jest nieaktywne). Czy oznacza to, że Tv sam w taki tryb przechodzi wybierając złącze dedykowane pod PC? Chodzi mi o to, czy INPUT LAG również spada pomimo, że tryb gry jest nieaktywny?