nie no trzeba zejść z chłopaka bo on ewidentnie ma jakiś walnięty egzemplarz albo coś źle ustawione.. już mi sie nie chce wałkować w kółko tego samego ale dodam, że w trybie standard, używając kontrastu dynamicznego na poziomie niski (o na prawde pomaga) kolory trzymam max na 46 bo wyżej się już komplenie rozlewają więć nie mam zielonego pojęcia skąd te mdłe kolory? dali ustawienia film. mdłe.. dali ustawienia standard. mdłe.. to jest niemożliwe.. wymień po prostu ten telewizor na inny egzemplarz albo na inny model z przekonaniem, że samsung jest be, bo ewidentnie się męczysz więc po co ciągnąć ten stan?
jeśli chodzi o te trzaski to coś czytałem kiedyś, że trzeba zmienić dźwięk w ustawieniach na inny format? coś takiego.. i wtedy trzasków nie ma
ole ole ostatnimi czasy to dobry i tani sklep, chociaż ja osobiście tak drogie rzeczy wole "wymacać" przed zakupem.
A teraz ja zadam pytanie, które już z mojej strony padło i może w końcu ktoś odpowie
- jest jakiś skrót na pilocie od programów nagrywanych na dysku?
- tv informuje o rozpoczęciu nagrywania ale nie o tym, że je zakończono, da się to zmienić?
- czy TV poinformuje mnie o tym, że zabraknie miejsca na dany program czy po prostu urwie nagranie?
- czy timeshift działa cały czas po podpięciu dysku, czy włącza się od momentu kiedy nacisnę pauzę? czy w związku z tym można ustawić jakoś na działanie automatyczne z zapętlaniem nagrywania uwzględniającym pojemność dysku?
- czy komuś udało się utworzyć połączenie wifi-direct (widi, miracast) tak by obraz lapka albo smartfona odpalić na tv? jeśli tak to jak i jak to wygląda?