Potwierdzam, że to jakość transmisji. A jest wyjątkowo okropna bo czasem leci jakiś meczyk na polsat sport info z naziemnej i tam to wygląda zadziwiająco lepiej

w sensie, mniejszego rozmycia i ogólnie mimo niższej rozdzielczości wygląda tak jak powinno. Inna sprawa, jak się ma zbyt wysoką jasność to w ciemnych scenach faktycznie wygląda to jakby ktoś próbował wydostać się z kłębu waty cukrowej. Szumy straszne, ostrość znikoma. W moim odczuciu właśnie w tego typu scenach ustawienie kontrastu dynamicznego na poziom NISKI naprawia sytuacje, przy jednoczesnym trzymaniu jasności na poziomie domyślnym 45. W scenach jasnych często ludzie sami sobie są ofiarami trzymając zbyt wysoko kolor. Trudno żeby się nie rozmywał skoro na ekranie biega 20 zawodników w gwałcąco pomarańczowych koszulkach po odblaskowo zielonej murawie gdzie powinno być kolejno: czerwono i ciemno-zielono. Ja musiałem zjechać z kolorem do 40 żeby oddawało to stan zbliżony do faktycznego (mówie zbliżony bo lubie jak telewizor kolorowo świeci ale nie wypala mi oczu). Poza tym, wcale sie nie zdziwie jak koleś tam jechał na ustawieniach dynamicznych

nie wiem kto w ogóle jest w stanie to oglądać bez maski do spawania

ja osobiście jeżeli chodzi o kolory, płynność i kontrast doszedłem do super dla mnie efektów, jedyne co mi zostało to regulacja ostrości

mam wrażenie, że na dobrym sygnale jest za mała a na słabym troche za mocna (ustawienie na 24) jak to jest z tą ostrością? przeczytałem na zagranicznym portalu testowym, że domyślne 50 powoduje iż nie jest nałożony żaden filtr tzn ani wyostrzający ani rozmazujący. Każde odchylenie w jedną bądź drugą stronę powoduje doostrzenie lub rozmycie. Prawda to? jakich ustawień ostrości wy używacie i dlaczego? i druga sprawa, ma ktoś jakiś eletroniczny manual do komend głosowych? nie chce mi sie czytać w manualu telewizora tego wszystkiego