Ostatnio miałem troche więcej czasu żeby posiedzieć w domu przed TV. Ogólnie muszę z przykrością stwierdzić, że clouding mnie strasznie drażni.. niby można na to nie zwracać uwagi ale kiedy w nocy oglądam tv to niestety choćby przy głupiej zmianie kanału widze te chmurki a właściwie konkretnie jedną w prawym górnym rogu. Próbowałem z tym walczyć, przecierałem ekran, masowałem, nawet przekręciłem delikatnie każdą śrubkę z tyłu, żeby było "luźniej" niestety bez efektu choć fakt faktem czasem sie ta chmurka przemiescila troche w lewo, troche w dół. Kolory, płynność, ostrość wszystko mi pasuje poza tym nieszczęsnym cloudingiem. Najgorsze jest to, że w trakcie przecierania, będąc twarzą do telewizora, zauważyłem w tym samym rogu martwy(?) piksel, świeci na zielono bodajże. Może nie jest martwy ale zablokowany ale jest i świeci. Będę szczery, już z pół metra jego nie widać ale dopatruje się tu możliwości ewentualnej wymiany gwarancyjnej. Nie wiem co robić i jestem szczerze w kropce. Czy ktoś wie jak odbywa się naprawa gwarancyjna tv w samsungu? jak się zgłasza, co jest wymagane poza dowodem zakupu, jak wygląda procedura i ile to trwa? nie wiem czy jest to warte tego zamieszania, z drugiej strony już i tak jestem negatywnie nastawiony więc raczej może być tylko lepiej... w poprzednim egzemplarzu mialem gorszy clouding i dse. Tu jest lepiej ale i jedno i drugie wystepuje. Nie będę cyrkował ze światłem led za tv ani zapalal swiatla skoro nie jest mi to po drodze ani nie mam na to ochoty. TV nie bedzie mi dyktowal warunków w jakich mam oglądać. Pomyślałem sobie nawet.. a dobra do wieczora sobie tv pooglądam a potem poczytam książkę ale sami przyznacie, że brzmi to jak kabaret. Doradźcie co zrobić w tej sytuacji. Nie chce tv sprzedawać bo odbiera ładnie jednak posiada conajmniej jedną wadę (piksel), która kwalifikuje go do wymiany. Ehh.. Właściwie to na siebie wściekły jestem bo dopóki oglądałem w trybie standard gdzie działa "dynamiczne" podświetlenie przy ciemnych scenach, nie zwracałem na to kompletnie uwagi. Zmieniłem ostatecznie na tryb film bo za cholere nie mogłem się dokalibrować pozostałych trybów no a tu.. tu niestety widać wszystko. Ratujcie narody i kto miał doświadczenie z serwisem sama niech wypowie się jak to tam wygląda. Z góry dozgonne dzięki.