Hej, coś z tym zrobiłeś? Ja mam ten sam problem. Te chmurki to jakieś nieporozumienie. Jak można sprzedawać wadliwy towar. Ja nie umiem śpiewać to nie męczę tym nikogo Chyba, że obliczyli że 95% ludzi oleję tą wadę i nie wróci do serwisu albo uwierzy jak im się powie że TAK MA BYĆ?? TV przede wszystkim ma nieć dobry obraz a tej funkcji mój egzemplarz nie spełnia.. (załączyłem zdjęcia zip-owane bo zwykłych nie załącza forum..)
Ja mam 46ES6100W a kolega na 40" i nic takiego nie ma.
Na infolinii powiedzieli ze tak może być i żeby uaktualnić soft- mam najnowszy.
Jak napisałem do nich, że jestem elektronikiem i żeby darowali sobie taka do niczego nie prowadzącą korespondencję to podali mi serwisy okoliczne. Wysłałem do nich fotki ale za 3 dni przyjechał technik żeby zrobić fotki samemu na swoim filmie i zdjęciu. Z tym że on robił to z napedu i w dzień a wieczorem widać bardziej i na widoku przełączania miedzy kanałami, w czasie oglądania filmów z DVD. Do tego stopnia że przebija się to na treści obrazu jak jest ciemniejsza scena.
Dla mnie na tv za 3tys nie do przyjęcia. Jak bym kupił za 1,5 tys to mógłbym zaakceptować..
Nie mam jeszcze info z serwisu co dalej choć facet przyznał, że jakby tego za dużo... Macie jakieś doświadczenia? Jak wyegzekwować usunięcie usterki?
Cytat:
Napisał asman
Hej, coś z tym zrobiłeś? Ja mam ten sam problem. Te chmurki to jakieś nieporozumienie. Jak można sprzedawać wadliwy towar. Ja nie umiem śpiewać to nie męczę tym nikogo Chyba, że obliczyli że 95% ludzi oleję tą wadę i nie wróci do serwisu albo uwierzy jak im się powie że TAK MA BYĆ?? TV przede wszystkim ma nieć dobry obraz a tej funkcji mój egzemplarz nie spełnia.. (załączyłem zdjęcia zip-owane bo zwykłych nie załącza forum..)
Ja mam 46ES6100W a kolega na 40" i nic takiego nie ma.
Na infolinii powiedzieli ze tak może być i żeby uaktualnić soft- mam najnowszy.
Jak napisałem do nich, że jestem elektronikiem i żeby darowali sobie taka do niczego nie prowadzącą korespondencję to podali mi serwisy okoliczne. Wysłałem do nich fotki ale za 3 dni przyjechał technik żeby zrobić fotki samemu na swoim filmie i zdjęciu. Z tym że on robił to z napedu i w dzień a wieczorem widać bardziej i na widoku przełączania miedzy kanałami, w czasie oglądania filmów z DVD. Do tego stopnia że przebija się to na treści obrazu jak jest ciemniejsza scena.
Dla mnie na tv za 3tys nie do przyjęcia. Jak bym kupił za 1,5 tys to mógłbym zaakceptować..
Nie mam jeszcze info z serwisu co dalej choć facet przyznał, że jakby tego za dużo... Macie jakieś doświadczenia? Jak wyegzekwować usunięcie usterki?
Dzięki za przesłanie zdjęć. Możesz powiedzieć na jakich ustawieniach TV je zrobiłeś?
Czy ktoś ma klawiaturę do swojego TV? Ma ktoś tą oryginalną Samsungową VG-KBD1500 lub Logitech multimedialną z odbiornikiem na USB?
ta Samsungowa łączy się bezpośrednio z BT czy też ma odbiornik który zajmuje port USB?
Proszę o info od użytkowników.
Wady/Zalety
Witam,mam pytanie:jak przypisać wejście audio do divi (hdmi z przejściówka na kablu) wtym telewizorze? Mam podłączony komputer i niemam dzwięku, a niewiem jak ustawić aby wejście mały jack było aktywne?
Witam, ja z kolei szukam porady w dwóch sprawach związanych z aplikacją YouTube na Samsungu es6100, pierwsza sprawa to nie wykrywanie klawiatury qwerty czy to z poziomu telefonu i Samsung remote, czy dodatkowej Logitech K400, jest to kwestia samej jeszcze słabej aplikacji YT? Druga sprawa to brak zapamiętywania logowania do własnego konta YT a także po parowaniu TV z telefonem, po każdym wyjściu z apki YT wszystko trzeba wprowadzać od nowa? Jest na to może jakiś sposób? Temat starałem się przeszukać, lecz konkretnej odpowiedzi się nie doszukałem... Z góry dziękuje za pomoc.
Chciałbym was zapytac czy orientujecie się jak to jest w tym modelu z martwymi czy tam zawieszonymi pixelami? Czy Samsung też odwołuje się do regulacji ISO? Czy ktos miał problem z pixelami w tym modelu itp? Będe wdzięczny za odpowiedz