@tdx
Wystarczy, że zwiększysz taktowanie zegara na płycie i zwiększa się wydajność z motion na motion+
To taki myk producentów TV
W modelach Samsunga D6100 i D6500 są inne bebechy więc nie wiem co mam porównać procesor, układy graficzne, pamięci podręczne, czy magistralę ?
A może zasilacze?
Model D6500 ma większe możliwości wyświetlania lepszego obrazu, większe CMR i tyle.
Plazmy Panasonica miała parametr CMR, o ile się nie mylę z literówką to 42" 3ex
w końcowej fazie zwykły zjadacz chleba tego nie zauważy, (...)
To są parametry które na pewno polepszają obraz,
A co to klasówka?
Jakieś ciekawe algorytmy są używane w układach graficznych do polepszania obiektów w ruchu ?
widzę, że stanęło na niczym - materiały marketingowe są fajne aby się nimi podpierać w rozmowie bez rzeczowych argumentów; praktyka jest niestety bardziej brutalna - ludzie kupują cyferki z wiarą że dostają lepszy produkt, natomiast fizyczne porównanie telewizorów nie wykazuje różnicy bo największy problem stanowią szybkości matryc... jeśli telewizor ma dobrze zaimplementowane "prawdziwe" 100 Hz to jeszcze jakoś daje radę z poprawą płynności obrazu - każda inna technologia to już tylko dodatkowa kasa z kieszeni klienta;
Ok dyskusja faktycznie straciła sens jeśli nie widzisz różnicy w obrazie pomiędzy modelami
D5500 D6500 i D7000.
Ja widzę i to wyraźną
Twoje pytanie było inne:@tdx
Cytat:
i łopatologicznie jak chcesz
1 obrazek upłynnienie ruchu poprzez wstawienie klatek pośrednich i czarnych klatek
2 obrazek upłynnienie ruchu poprzez wstawienie klatek pośrednich i przesuwającego się w dół czarnego pasa
Rozumiem że tak działa CMR Samsunga na zasadzie motionflow 400 pro firmy Sony.
Nasuwa mi się kolejne pytanie:
Jak jest tworzone 150 nowych obrazów co sekundę? Czy te obrazy powstają w panelu LCD?![]()
fula; napisał:Jakieś ciekawe algorytmy są używane w układach graficznych do polepszania obiektów w ruchu?
fula; napisał:CMR jest miarą wyrazistości, ostrości ruch przy szybszych scenach, niema nic wspólnego z odświeżaniem obrazu, co jest bardzo często mylone przez sprzedawców nieświadomie lub świadomie.