SAMSUNG UE32EH5000 vs TOSHIBA 32L4333DG

thayfun

New member
Witam wszystkich, dopiero co założyłem tu konto. Wiele razy korzystałem z szukajki bez logowania i wystarczało, aż do dziś. Mój problem polega na tym, że mam do wyboru dwa tytułowe telewizory SAMSUNG UE32EH5000 i TOSHIBA 32L4333DG. Nie mam możliwości wyboru innych, będzie to zamiennik za mój zepsuty telewizor, ubezpieczyciel uznał, że naprawa będzie zbyt droga :fool:

Poniżej odpowiedź na ankietę:

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 15m2 3x5
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2m - 2,5 m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost pod delikatnym kątem :?:
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać.
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Nie ma problemu ze słońcem.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Sharp Aquos LC-32DH77E (to właśnie ten zepsuty)
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Dobry obraz, przede wszystkim, możliwość odtwarzania filmów AVI, MKV etc.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Telewizja Kablowa (Toya)
10.Jakie urządzenia ? Dekoder, jeżeli będzie możliwość to router, pendrive
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? Wiele Powyżej 8
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? błyszcząca
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Transmisje sportowe, filmy.
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Nie.
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Nie.
16.Preferencje co do marki ? Brak, choć pochlebne opinie na temat samsunga skłaniają mnie w jego strone.
17.Preferencje co do wielkości ? Brak wyboru.
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? W poprzednim denerwował mnie brak możliwości odtwarzania filmów MKV AVI i napisów... Porażka.
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami.
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? Nie dotyczy.
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie dotyczy.

Osobiście powiem, że gdyby nie opcje WIFI/RJ45 w telewizorze toshiby to chyba decyzja zapadła by na samsunga, ale wygoda odpalania filmów z dysku mojego PC'ta po kablu daje szanse TOSHIBIE. Niestety nie wiem czy toshiba dorównuje samsungowi?
Proszę użytkowników forum o opinie i pomoc, muszę się zdecydować na któryś z powyższych i nie chce żalować.
Dzieki.

tdx

New member
Bez reklam
Że musisz wiedzieć w co się pakujesz TV jest gruby ma przeciętną jakość obrazu 2 hdmi i 1 usb czyli na dzień dobry same ograniczenia

Jeśli jesteś tego świadomy i to Ci pasuje to OK

PS filmy odtwarza

thayfun

New member
Tak jak pisałem, muszę zdecydować się na któryś z tych dwóch i nie wiem co robić. Rozumiem, że Toshiba to według Ciebie lepszy wybór?

tdx

New member
Bez reklam
To ja napisze przewrotnie samsun będzie czytał filmy ale nie ma 100Hz matrycy więc zamieniasz TV bardziej "multimedialny" ale matrycowo gorszy

thayfun

New member
Z tego co się orientuje to z odtwarzaniem filmów Toshiba też nie ma problemów, skoro jest do tego lepsza matrycowo i ma DLNA, wybór jest prosty: Toshiba.

tdx

New member
Bez reklam
Kolego przepraszam Cię bardzo ale jakim .... się godzisz na wymianę TV który nie jest warta nawet 1/2 tej ceny????????

thayfun

New member
Szczerze sam powątpiewam w ten interes. Rozumiem że należy mi się telewizor w tej samej cenie, nie zależnie od tego że minelo 4 lata?

tdx

New member
Bez reklam
Nie należy Ci się TV w tej samej cenie tylko o podobnych parametrach Kolego....

A jak miałeś matryce 100Hz to nie widzę dlaczego miałbyś teraz dostać gorszy.
Zaproponuj Hestii jeśli to Twój ubezpieczyciel model F6400/F6100 samsung lub w ostateczności np LM620 LG. Jak coś pisz na PRV jeśli to Hestia powiem Ci dokładnie jak sformułować pisemko :)

Karpaj

New member
Bez reklam
Dokładnie, dostał byś niestety gorszy telewizor.
Jeśli zaś chodzi o modele które odstawać nie będą - Sony w655, Philips 4508, 5008, Samsung f6400.

Do góry