Witam wszystkich, dopiero co założyłem tu konto. Wiele razy korzystałem z szukajki bez logowania i wystarczało, aż do dziś. Mój problem polega na tym, że mam do wyboru dwa tytułowe telewizory SAMSUNG UE32EH5000 i TOSHIBA 32L4333DG. Nie mam możliwości wyboru innych, będzie to zamiennik za mój zepsuty telewizor, ubezpieczyciel uznał, że naprawa będzie zbyt droga :fool:
Poniżej odpowiedź na ankietę:
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 15m2 3x5
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2m - 2,5 m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost pod delikatnym kątem
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać.
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Nie ma problemu ze słońcem.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Sharp Aquos LC-32DH77E (to właśnie ten zepsuty)
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Dobry obraz, przede wszystkim, możliwość odtwarzania filmów AVI, MKV etc.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Telewizja Kablowa (Toya)
10.Jakie urządzenia ? Dekoder, jeżeli będzie możliwość to router, pendrive
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? Wiele Powyżej 8
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? błyszcząca
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Transmisje sportowe, filmy.
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Nie.
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Nie.
16.Preferencje co do marki ? Brak, choć pochlebne opinie na temat samsunga skłaniają mnie w jego strone.
17.Preferencje co do wielkości ? Brak wyboru.
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? W poprzednim denerwował mnie brak możliwości odtwarzania filmów MKV AVI i napisów... Porażka.
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami.
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? Nie dotyczy.
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie dotyczy.
Osobiście powiem, że gdyby nie opcje WIFI/RJ45 w telewizorze toshiby to chyba decyzja zapadła by na samsunga, ale wygoda odpalania filmów z dysku mojego PC'ta po kablu daje szanse TOSHIBIE. Niestety nie wiem czy toshiba dorównuje samsungowi?
Proszę użytkowników forum o opinie i pomoc, muszę się zdecydować na któryś z powyższych i nie chce żalować.
Dzieki.
Poniżej odpowiedź na ankietę:
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 15m2 3x5
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2m - 2,5 m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost pod delikatnym kątem

5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać.
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Nie ma problemu ze słońcem.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Sharp Aquos LC-32DH77E (to właśnie ten zepsuty)
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Dobry obraz, przede wszystkim, możliwość odtwarzania filmów AVI, MKV etc.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Telewizja Kablowa (Toya)
10.Jakie urządzenia ? Dekoder, jeżeli będzie możliwość to router, pendrive
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? Wiele Powyżej 8
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? błyszcząca
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Transmisje sportowe, filmy.
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Nie.
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Nie.
16.Preferencje co do marki ? Brak, choć pochlebne opinie na temat samsunga skłaniają mnie w jego strone.
17.Preferencje co do wielkości ? Brak wyboru.
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? W poprzednim denerwował mnie brak możliwości odtwarzania filmów MKV AVI i napisów... Porażka.
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami.
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? Nie dotyczy.
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie dotyczy.
Osobiście powiem, że gdyby nie opcje WIFI/RJ45 w telewizorze toshiby to chyba decyzja zapadła by na samsunga, ale wygoda odpalania filmów z dysku mojego PC'ta po kablu daje szanse TOSHIBIE. Niestety nie wiem czy toshiba dorównuje samsungowi?
Proszę użytkowników forum o opinie i pomoc, muszę się zdecydować na któryś z powyższych i nie chce żalować.
Dzieki.