samsung UE 48H6400 vs Panasonic 48AS640

firekage

New member
Bez reklam
Ok...tylko ja piszę***bo mam to u siebie. Oglądam, głównie jeśli chodzi o sport, F1 - nie mam problemów, które opisano wyżej, zaś w przypadku serii H, również sprawdzałem ten sam problem, czyli clouding/dse/banding i tutaj nawet bez testow widziałem. Wiem, że dużo zależy od samej sztuki, ale wychodzi tutaj raczej powtarzalność produkcji skoro w dwóch różnych sieciach widziałem to samo. Modeli 55 nie komentuję, nie wiem czy ma dokładnie to samo co modele 48. W kwestii sygnału, meczy, kablówek - pixeloza często zależy od samej kompresji sygnalu, stąd tego też nie biorę za wyznacznik. BR...duży bitrate już tak.

Skoro mowa o podświetlaniu Samsunga - informację***podawali forumowicze konkurencji z manu serwisowego, gdzie rzeczone V oznaczało edge-led'a, z tego co pamiętam, to po dwóch stronach, a nie jednej.

Na marginesie - jeśli osoba, która informowała o tym była w błędzie (rzeczona grubość odbiornika, o czym sam pisałem) tak wypada jedynie uśmiechnąć sie z racji...cloudingu w, niech będzie, direct-ledzie, o czym poczytać można bez problemów.

Ostatnia edycja:

slimak

New member
Bez reklam
posiadam samsunga 48h6400, DSE wystepuje u mnie, widac to w skokach narciarskich jak pokazuja snieg, notorycznie widac w grze gta v na niebie przy ruchach postacia,

A jak masz ustawione podświetlenie?
Jaką masz matrycę, Samsunga czy AUO? U mnie w obydwu TV była Samsunga.

w filmach np the equalizer 00:02:20 scena gdzie pokazuja kuchnie obraz szarpie w tle tzn szafka i rama drzwi wyglada to tak jakby ktos szarpnal strune i ona chodzila na boki niewiem jak sie fachowo nazywa ten efekt cos podobnego wystepowalo na starych monitorach lcd gdzie czas gtg byl zbyt wysoki i byl efekt smuzenia gdzie pixel gaszony nie nadazal nad zapalanym, zmienialem ustawienia motion nic to nie daje a efektu teatru nie zcierpie, notorycznie wystepuje to na youtube przy ogladaniu podrozniczych vlogow gdzie sa ruchy horyzontalne,

?? Nie mam takich objawów, albo nie jestem na nie wyczulony.
Mi przy horyzontalnych ruchach przeszkadza rozdwojenie konturów, ale to normalne w LCD 100Hz.
Motion Blur of 2014 TVs

Do góry