Opisywałem wcześniej problem z przeglądarką wymieniłem na inny egzemplarz i działa. Denerwuje mnie w tym tv widok teatralny i zmiana planu jakby sztucznie zwalniana czasem delikatne przycięcia.Mam pytanie jak u innych próbowałem różnych ustawień ale wiele to nie pomogło.Napiszcie co u Was czy ten typ tak ma?Następnej wymiany nie będę robił chyba że zwrot.
- Tak na pudełku musi byc napisane 2x okulary 3d (zwroc na to uwage)Witam
pytanko w niektórych sklepach dołączają do tego modelu (od 40" w góre) okulary 3D w niektórych 100filmów od ipla. Znajduje się jakieś info na pudełku że zawiera 2x okulary 3D?
Zamówiłem ten model w sklepie i nie wiem czy bedzie tak jak w opisie 2x okulary 3D czy nie. A za bardzo nie chce mi sie go wypakowywać w sklepie.
czesc,mam 55 d 6500 , na cyfrze jak zrobisz konwersje z 2d na 3d to tak jabys zaczal ogladac wszystko od nowa (kanaly hd) , naprawde widac glebie nie jest to sciema, filmy nabieraja drugiego zycia,na kanalach przyrodniczych zwierzeta wylaza z ekranu, pilka nozna tak samo , 2 d na 3 d fajny bajer nie pozalujeszPanowie jak wygląda konwersja 2d na 3d? jest to raczej mizeria czy da się to oglądać?.
menu-system-czas-auto.wyłączenie
Wydaje mi się, że ustawienia traci w przypadku, kiedy TV chce się połączyć, a sieć nie odpowiada. Ja też wyłączałem prąd z TV i nie musiałem ponawiać ustawień sieci, a jak ostatnio była awaria netu to konfiguracja była konieczna.
Odpowiedź infolinii Samsunga: Z USB audio będzie tylko stereo, a po scart nie ma wcale niezależnie od źródła. U mnie po scart mam audio z TV moduł CI.
Witaj. Dziękuję za odpowiedź czyli ta konwersja działa i to mnie cieszy na pewno nie daje to takiego efektu jak obrobiony i gotowy materiał 3d, ale skoro jest głębia to jest ok. Nie ma żądnych zniekształceń czy smużenia na trybie 2d na 3d i samym 3d?czesc,mam 55 d 6500 , na cyfrze jak zrobisz konwersje z 2d na 3d to tak jabys zaczal ogladac wszystko od nowa (kanaly hd) , naprawde widac glebie nie jest to sciema, filmy nabieraja drugiego zycia,na kanalach przyrodniczych zwierzeta wylaza z ekranu, pilka nozna tak samo , 2 d na 3 d fajny bajer nie pozalujesz
zobaczysz po prostu rozpixelizowany obraz (mniej dokładny) najlepiej widać to na krawędziach i literach.
Na D7000 wszystko jest jak powinno być
zadnych smuzen nie zauwazylem ani znieksztalcen, co do okularow wylacznie samsung , jak kupisz telewizor 3 d samsunga dostajesz za friko 2 paryWitaj. Dziękuję za odpowiedź czyli ta konwersja działa i to mnie cieszy na pewno nie daje to takiego efektu jak obrobiony i gotowy materiał 3d, ale skoro jest głębia to jest ok. Nie ma żądnych zniekształceń czy smużenia na trybie 2d na 3d i samym 3d?
ps. czy nawet takie google będą współgrać z tym TV? czy tylko i wyłączne dedykowane Samsunga?
OKULARY 3D RED-CYAN CERTYFIKAT ! bez dopłat ! (1895176401) - Aukcje internetowe Allegro
O to samo chciałem zapytać bo znalazłem takie kombo tv plus te głośniki na stronie euroMialem dzis troche luzu i poszperalem po sklepach, znalazlem fajny kwiatek w euro rtv, mianowicie dedykowany do serii 6000 głosnik Samsung HW-D350 (???), mam pytanie, czy ktos to ma??, a jezeli tak to jak to gra??, nie znalazlem zadnych opini na jego temat, mozna go dodatkowo podlaczyc pod kino domowe?? Mam w planie pelne kino domowe, wiec pytam orientacyjnie, glosnik 249 zl jako taki tez nie zaszkodzi (zwlaszcza dedykowany do modelu)![]()
A jak nie zamierzam mieć kina domowego? wprawdzie mam dobry odtwarzacz dvd z hdd, cyfrowy tuner, ale nie mam głośnikówO tak sobie... dużo lepszy jest zestaw z bezprzewodowym subem...
Do tv podłącza się bezpośrednio optykiem (fajnie że wstaje razem z TV).
Jak zamierzasz mieć kino to sobie odpuść
Przed chwilą udałem się do neonetu gdzie stał ten Samsung. Desing bardzo ciekawy. Obraz na standardowych ustawieniach bdb, sprzedawca puścił mi demo 3d chyba LG gdzie samolot wyjeźdza z hangaru i na pokazowych okularach Samsunga (trzeba je cały czas trzymać w ręku dedykowane się zakłada, ale mają oddzielny model do pokazów) miałem wrażenie jakby kadłub samolotu we mnie uderzał. Super to wyglądało. Jakość kolejnych materiałów filmowych FHD z pendrive bardzo dobra. Porządna ostrość i jakość. Nie sprawdziłem jaka jest tam matryca, ale kąty ma dobre nie traci na nasyceniu, czerń ok nie widać podświetlenia, ale to może być złudzenie bo w pomieszczeniu było bardzo jasno. Mam tam znajomego i przed ewentualnym zakupem sprawdzę w menu serwisowym matrycę. Chyba decyduję się na Samsunga. Kolejne dwie pary okularów dokupię jak troszkę stanieją a powinno się to stać jak standard 3d się upowszechnizadnych smuzen nie zauwazylem ani znieksztalcen, co do okularow wylacznie samsung , jak kupisz telewizor 3 d samsunga dostajesz za friko 2 pary
Tak myślę może kupię sobie jakiś amplituner plus głośniczki?. Szkoda, że sprzedałem kiedyś swojego Tonsila plus estradówki to tak dawało, że tynk odpadał........Jak nie chcesz kina to poszukaj zestawu z subem. Po prostu lepiej to zagra.
O tak sobie... dużo lepszy jest zestaw z bezprzewodowym subem...
Do tv podłącza się bezpośrednio optykiem (fajnie że wstaje razem z TV).
Jak zamierzasz mieć kino to sobie odpuść