Chciałbym zapytać Was czy są różnice w matrycach między telewizorem samsung le40c650 a le46c650?
Odpowie mi ktoś rzetelnie czy obraz w le46c650 jest lepszy czy gorszy od Sony 46ex500 zarówno w HD i SD. Sory za ponowne pytanie ale od tego zależy, który wybiorę telewizor.
Bardzo trudno doradzić komuś,który z tych dwóch telewizorów ma lepszy obraz.Są to bardzo zbliżone modele i jakościowo porównywalne.A ocena obrazu to sprawa subiektywna i wiele zależy od własnych preferencji.Zakładam,że znasz i akceptujesz wady obecnej technologii lcd i wymagania co do sygnału.
Udaj się do sklepu,poproś o podłączenie tv do tego samego źródła sygnału i porównaj.
Jeżeli nie masz takiej możliwości to kieruj się ulubioną marką,wyglądem itp.Gwarantuję,że w przypadku tych dwóch modeli będziesz zadowolony niezależnie który wybierzesz.Kilka lat temu,zaryzykowałem i wybrałem mój pierwszy telewizor Samsunga.Nie zawiodłem się,a nawet jestem zadowolony,tak że wczoraj kupiłem trzeciego samsunga do konsoli Ps3.Poprzednio kupowałem sprzęt Sony,kamera,tv,dvd,ale trochę się zawiodłem,większość rzeczy prędzej czy później lądowała w serwisie.Myślę,że prawdziwe Sony zostało w złotej erze trynitrona.