Samsung seria LE(xx) C650 - wszystkie wielkości (32C650 40C650...), wszystko o serii.

ChrisB

New member
A co jeśli sieć mam ustawioną na "N" ;-) ?
TV z routerem D-Link DIR-655 kablem (1gbit), a laptop po wi fi "N"

I dlaczego standardowy program Samsunga wyświetla pusty plik filmu mkv wielkość 20Gb.,
a komercyjny program widzi go dobrze ,gorzej z odtwarzaniem - chciałem go kupić ,ale interfejs po ang. i do tego rwie się ;-(

Nie tylko po angielsku :) Na forum programu w dziale "Territory od free licenses" masz tłumaczenie na polski :) Jeśli masz "n" to może jest to kwestia odpowiedniego skonfigurowania WMSa np. poprzez ustawienie odpowiedniej wielkości bufora czy cuś...

Ostatnia edycja:

gutekbull

Member
Teraz z innej strony ;-)
Połączenie z TV z serwerem QNAP TS-109 po kablu - siec 1Gb .
Widzi wszystkie filmy nawet ten 20Gb mkv , tylko przy próbie odpalenia wyrzuca mi informację " Nieobsługiwany format pliku" ???
Wszystko by było ok gdyby nie fakt,że ten sam plik z dysku po USB idzie bez najmniejszego problemu ?
Acha , inne zwykłe filmy z serwera ok . - chodzą ?

granatnik

New member
Mam następujący problem z obrazem w 37C650:
Podczas oglądania telewizji w SD, telewizor ma chyba problem z deinterlace'm, tzn rozjeżdżają sie linie parzyste i nieparzyste. Nie jest to staly/ciagly efekt, np. na TVN24 na poruszającym sie jednostajnie pasku informacyjnym z tekstem, to zjawisko występuje co kilka/kilkanascie sekund i trwa sekunde. Efekt jest taki, z liter na pasku informacyjnym jest tworzony grzebien, oraz predkosc przesuwu calego pasek "schodkuje". Na obrazie ten efekt jest widoczny w podobny sposob, szczegolnie gdy tlo jest statyczne, a na tym tle sie przesuwa przedmiot, np czyjaś głowa (łysa;)).
Radzicie reklamować TV?
marcin

gutekbull

Member
Jeśli odtwarzam z serwera plik mkv to wersja oryginalna jest ok., a jeśli przejdę na wersję z Polskim lektorem to tnie się na niemalże każdym filmie tego typu ???
Co zrobić ,aby tak nie było ?
Czy jest jakaś opcja ,aby w mkv było wejście do wyboru języka itd. ?
Korzystam z programu Wild Media Server ?

archawi

New member
witam, mam taki problem i jeśli ktoś może pomóc będę wdzięczny, chcę nabyć LE37c650 ale towar jest dostępny tylko na zamówienie (upieram się przy tym sklepie bo proponuje b.atrakcyjną cenę jak dla mnie), oczywiście mam dodatkowe wymagania matrycy (błysk i SQ xx), tu pojawia się problem bo żadna hurtownia nie chce rozpakować kartonu przed wysłaniem a na kartonie nie ma oznaczeń,które to by wyjaśniały, jest tylko numer egzemplarza i tu moja prośba :), czy po tym nr można stwierdzić jaka to matryca ???? dzięki za ewentualną pomoc i pozdrawiam

simarik

New member
Przeszperaj ten cały wątek. Było kilkukrotnie zapisane, że w 37C650 jest matryca AUO (zresztą jak i w 46C650). Matryce Samsunga znajdziesz w modelu 40". Jeśli więc upierasz się przy akurat matrycy SQ to wybierz model 40 calowy zwłaszcza, że niewiele droższy od 37" (tych 3 cali już później nie da się dokupić)

SierzantHarris

New member
Bez reklam
Ale sq01/2/3 etc nie jest pewnikiem w rozmiarze ani 40 ani też 46 cali bo w 40 montowane są panele sq spva (dwa rodzaje), aa auo amva3 oraz cmo smva. Ja juz porównywałem kilkukrotnie panel spva sq01 z amva3 aa01 i aco2 i wolę osobiście te drugie. Zamów-odbierz-przetestuj-zostaw albo odeślij. Taka jest moja rada.

archawi

New member
Ale sq01/2/3 etc nie jest pewnikiem w rozmiarze ani 40 ani też 46 cali bo w 40 montowane są panele sq spva (dwa rodzaje), aa auo amva3 oraz cmo smva. Ja juz porównywałem kilkukrotnie panel spva sq01 z amva3 aa01 i aco2 i wolę osobiście te drugie. Zamów-odbierz-przetestuj-zostaw albo odeślij. Taka jest moja rada.
Dzięki za szybką odpowiedź. Moje wymagania co do matrycy są wyłącznie efektem rzetelnego prześledzenia tego forum (simarik ;-)). Tak czytałem ale sformuowania "tylko i wyłącznie" nie znalazłem. Jak dla mnie jest to zakup duży i chciałem dokonać dobrego wyboru wiec posiłkuję się Waszą wiedzą. Nie jestem specjalistą (pozdrawiam SierzantHarris :D) czy maniakiem tv ale chciałbym nabyć coś z czego będę zadowolony. Zrobię jak radzicie choć nie lubię zgaduj-zgaduli. W sprawach , na których się nie znam ufam fachowcom (oczywiście nie bezgranicznie ;) ). Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam

ChrisB

New member
Proszę o podanie typów kart sieciowych usb, które współpracują z tym telewizorem.Z góry dziękuję.

Z USB to pewnie tylko SAMSUNG WIS09ABGN, ale zamiast kupowac takie cudo za ok 200zl i pozbawaić się jednego wejścia USB można kupic bezprzewodowy AP za ok 50zl i podlaczyc go pod gniazdo LAN.

Ostatnia edycja:

pedro_78

New member
Bez reklam
Proszę o podanie typów kart sieciowych usb, które współpracują z tym telewizorem.Z góry dziękuję.
Samsung WIS09ABGN i może, jeżeli gdzieś znajdziesz TP-Link TL-WN827N, ten model współpracował z modelem B650.
P.S
Zwyczajem jest najpierw się przywitać w powitalni, zanim napisze się pierwszego posta.

Ostatnia edycja:

gutekbull

Member
Może ktoś wie jaki jest kod pilota dla LE46C650 ?

Walczę cały czas z różnymi serwerami w zastępie firmowego bo do niczego się nie nadaje ;-(
I cały czas nie rozumiem dlaczego poprzez sieć bez najmniejszego problemu odtwarza mi plik mkv w wersji oryginalnej , a jak tylko usiłuje włączyć Polską wersję językową załącza się transkodowanie ???
Niby co transkoduje skoro plik obrazu jest ten sam ;-) ???

Jericho24

Member
Bez reklam
Panowie, czym czyscicie szklana powierzchnie tego TV. Brzdac w drodze i sie zastanawiam czy nie lepiej brac model c550 z matowym ekranem.
Czy wszystkie zabrudzenia z ekranu elegancko schodza i nie widac zadnych smug?

Mariu

Member
Da sie wylączyć overscan dla kanalow SD ? Czyli np. dla rozdzielczosci 480p,576i--tak zeby wiecie,nie obcinalo obrazu.

Ostatnia edycja:

Tomek1233

New member
Witam jestem nowy mam kilka pytań. 1.Jak ustawić tv Samsung 40lc650 chodzi mi o obraz aby otrzymać maks . 2.Czy ten tv nadaje się do grania na ps3. No to na razie tyle .

Do góry