Witam, mam kilka pytań odnośnie LE40c650 może ktoś z Was mi odpowie. Tv mam od roku. Oglądam z HDD filmy w bluray i inne w różnych formatach bez RMVB (czy ten format czyta ten tv u kogoś?), z dźwiękiem wielokanałowym bez problemu, tv podpięty do amplitunera optycznym kablem, DD i DTS odtwarza. Natomiast jeśli próbuję podpinać komp, n-kę czy dvd do tv przez kab. HDMI to choćby dźwięk był w DD czy DTS to i tak w menu dźwięku tv nie mogę włączyć DD- taki wybór istnieje ale się wybrać nie da, tylko PCM, DD nie podświetla się. Uważałem, że mogę przepuścić przez tv dźwięk wielokanałowy kablem HDMI- in a optykiem- out na amplituner.Zastanawiam się po co ta opcja do wyboru skoro wybrać jej nie mogę? Dodam, że w kompie już przestawiałem i tylko 2 kanały widzi. Drugie pytanko to czy odbierając tv naziemną (obecnie mam n-kę i nie mam naziemnej) mogę nagrywać program na zewnętrzny dysk- na pilocie w dolnym rogu jest klawisz chyba do nagrywania, tylko czego? I ostatnie pytanko, czy wgranie aktualnego softu, załatwia sprawę, gdy ma się przerwę w np. w czterech wcześniejszych. Z 3011 zaktualizowałem do 3015, uaktualniło mi 4 widgety. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi .