aquariusmax
New member
Wersje na UK mają inny moduł DVB-T.
Zgubić paragon i gwarancję do sprzętu za 2,5 kafla bezcenne.nie jest taki dobry jak pisza..... ja juz mam go 2 lata gwarancja mi sie skonczyla chyba albo i nie skonczyla bo nie mam paragonu i zauwazylem na ekranie tego tez tv pionowy czarny pasek o grubosci 2mm od dolu do gory wiec nie wiem czy to wada fabryczna albo powoli cos zaczyna siadac.... czy to na obrazie hdmi czy na cyfrowce naziemnej... Pozdrawiam wersje aktualizacji mam z 2010/11
Zgubić paragon i gwarancję do sprzętu za 2,5 kafla bezcenne.
to chyba nie jest częsta awaria, nie słyszałem, żeby ktoś o czymś takim wspominał.
Ja ogólnie jestem zadowolony (choć już miałem interwencję serwisu), ale ostatnio zauważam niejednolite poświetlenie matrycy. Nie wiem czy dopiero teraz coś się stało z podświetleniem, czy może wcześniej nie zwracałem na to uwagi. Do końca gwarancji jeszcze parę miesięcy więc jeszcze poobserwuję i może to zgłoszę. Nie żeby mi to jakoś mocno przeszkadzało, bo to tylko na czarnym ekranie widać, ale co mam nie skorzystać z gwarancji póki jest
no właśnie nie wiem jak to jest z tym TV (albo z tym serwisem). Też się spotkałem z podobną sytuacją w przypadku PSP. Syn szwagra tak się bawił konsolką, że coś padło na parę dni przed końcem gwary. Szwagier zdążył ją oddać i po jakimś czasie okazało się, że to chyba napęd, ale jak pojechał odebrać to dostał nowiutką konsolę i nową gwarancję na 2 lata (czy ile tam jest). Fajnie... ale!Ja bym poczekał i oddał do serwisu miesiąc przed końcem gwarancji. Tego modelu może juz nie będzie w sprzedaży, więc dostaniesz lepszy bez dopłaty. I z nową gwarancją na kolejne dwa lata. Ja tak wymieniałem nagrywarki DVD w komputerze przez kilka lat. Miałem takie szczęście, że psuły się pod koniec gwarancji Zaczynałem od jakiejś badziewnej x2, a teraz mam x48 z lightscribem, i nie dopłaciłem ani grosza.
Mam pytanie do użytkowników funkcji anynet+ Otóż zakupiłem amplituner samsunga i jest problem ,żeby połączyć ten tuner razem z telewizorem.
Podłączenie przed hdmi. Przy wyszukiwaniu urządzenia anynet wyskakuje mi urządzenie oznaczone jako "tuner"
Jak chce sparować tv z tym tunerem ,to wywala komunikat ,że nie można połączyć.Sprawdź połaczenie z urządzeniem.
Gdzie szukać przyczyny? Z TV jest coś nie tak czy z tunerem ?
Ogólnie jakieś pseudo połączenie jest ,bo amplitune wyłącza się razem z telewizorem, Powinien się też automatycznie z nim włączać ,ale tak nie jest.
Czy dźwięk powinien iść z samego kabla hdmi czy potrzebuje też podpiąć tuner z telewizorem wyjściem digital ?
amplituner to avr720
amor mi się wydaje raczej ,ze przy wlaczeniu tv powinien ruszac amplituner ,bo chce miec od razu dzwiek dobrej jakosci,
juz wszytkich opcji probowalem i dzwieku nie ma niestety. Nie wiem czy to moze jeszcze kwestia specjalnego kabla hdmi ,ale wydaje mi sie ,ze wzmacniacz jest uwalony i tyle.
Amor ma rację ampli nie powinien się załączać po uruchomieniu TV, mam dokładnie tak samo z odtwarzaczem bluray samsunga. A dźwięku w życiu nie będziesz miał dopóki nie podłączysz TV z ampli kablem optycznym, czyt. str. 38 instrukcji obsługi.
I nie dziw się w końcu w TV masz wejście HDMI i to 1.3 bez zwrotnego kanału audio.
Po wgraniu softu 3011 nie działa układ 100Hz na żadnym z możliwych poziomów, telewizor zachowuje się jak urządzenie 50Hz, na wszystkich źródłach;
sprawdź prędkość za pomocą testu prędkości wbudowanemu w TV. Tam jest chyba jakiś myk, że TV łączy się z jakimiś dedykowanymi serwerami. test prędkości znajdziesz w Internet@TV\settings\properties\Wczoraj otworzyłem Picassa na kompie stacjonarnym. Wyskoczyła mi propozycja update, co zaakceptowałem. Dziś wszedłem w Picassa na Smurt Hub... i to samoropozycja update, co też zrobiłem. Była tu kiedys poruszana kwestia,ze na ekranie TV pojawiają się (bardzo ) małe zdjecia.
I krótka dyskusja czy to wina TV Samsung'a czy Picassa. Odpowiedż już jest: po aktualizacji Picassa
zdjęcia ( w Smart Hub ) pokazują sie w normalnej wielkości. Nareszcie. Czyli Picass
2. Albo tego nie zauważyłem predzej ( i też było o tym na forum ) albo po ostatnim update TV
ogladając filmiki na You Tube w jakości HD nie są one płynnie wyświetlane ( szybko ładowane )
tylko dosłownie co chwila się buforują ?! Do TV mam sygnał z rutera po WiFi ( odległośc 2 m ). Ale przy moim szybkim łączu ( patrz mój podpis ), to zjawisko co najmniej dziwne !
Proszę o Wasz komentarz.