Witam.
Jestem od tygodnia posiadaczem LE46C650. Dostawa do domu z magazynu pewnej dość popularnej sieci. Pierwsze wrażenia pozytywne z jednym wyjątkiem, wg mnie kąty widzenia pozostawiają dużo do życzenia., na wprost jest OK, ale już pod nieznacznym kątem jest o wiele gorzej (tzw. mleko na ekranie). W związku z tym zacząłem dochodzić czy to może nie wina matrycy. Przyszedł czas na sprawdzenie co też w moim telewizorku jest "upchane".
Okazało się, że nie jest to takie proste ! Na papierowej naklejce z boku tv nad gniazdami USB są podane następujące informacje:
LE46C650L1WXXH
Z6TY3SPB400056X
03
Polityka Samsunga zakłada, że w "nowych" telewizorach tej marki nie będą podawane dokładne rodzaje matrycy.
Zacząłem drążyć dalej. Wewnątrz pod obudową jest kolejna naklejka na matrycy z niezrozumiałymi dla mnie oznaczeniami:
MS44-D053463-LSR3854480011NM255 (chyba nic nie pokręciłem).
I jeszcze jeden opis w dole matrycy (na takiej czarnej kostce): TOP PANEL BN96-12723D - okazało się, że jest to oznaczenie Samsung LVDS Cable. Poszedłem tym tropem. Okazało się, że ten "dinks" jest kompatybilny z panelem LTF460HJ02 (PVA BN07-00804A). Co ciekawe te panele wg specyfikacji występują w C630, w C650 powinien być LTF460HJ01.
Tą droga doszedłem do wniosku, że w moim TV jest zamontowana matryca SQ Samsunga (choć byłoby to zbyt piękne - ale tak wskazują fakty zaczerpnięte z internetu).
Moja prośba do Was, czy jesteście w stanie sprawdzić moje wywody na temat tej matrycy i odpowiedzieć, czy mam rację a może się mylę ?