skorpion75
New member
Szukaj, szukaj...To poratuje ktoś z tą kalibracją?? Bo żeby przeszukać te 344 str. to potrzebuje chyba z tydzień ;(
Hi Frauka!
Szukaj, szukaj...To poratuje ktoś z tą kalibracją?? Bo żeby przeszukać te 344 str. to potrzebuje chyba z tydzień ;(
Taki sam problem był w serii B, jeżeli nie boisz się grzebać w menu serwisowym, to może ten post Ci pomoże http://www.hdtv.com.pl/forum/443316-post3576.htmlProblem z dzwiękiem stereo
przeczytałem prawie 150 stron z 350 i nie mam rozwiązania
Mam problem z podłączeniem tv do wzmacniacza stereo starszej generacji bez wejscia optycznego
Wyciągnołem sygnał stereo ze złącza euro ale to ma wade
sygnał audio na złączu jest opóźniony wzgledem obrazu (ok 0,3-0,5s) co się bardzo głupio ogląda zwłaszcza w szybkozmiennych scenach osoba przestaje gadać a z głośników jeszcze gra
jest jakieś rozwiazanie tego kłopotu czy tylko kupno transmitera s/pdif na chinche z zewnętrznym zasilaniem, czy da sie zniwelowac to opóźnienie
100Hz i tak wiekszosc albo wylacza, albo ustawia po swojemu. Osobiscie majac do wyboru 630 i 550, wzialbym ta druga opcje.Witam,
Mam pytanko. Otóż przymierzam się do kupna telewizora o przekątnej matrycy 37''. Wybór padł na Samsunga (tak mi się przynajmniej wydaje ). Generalnie rozważam wybór pomiędzy modelem C550 i C630. Wiadomo- największą różnicą jest 100Hz. I teraz pytanie- czy to ma aż tak wielkie znaczenie? Dodam że w domu mam sygnał analogowy a w przyszłości pod telewizor podłączona będzie konsola PS3. Zależy mi na odtwarzaniu filmów przez USB ale tą funkcję posiadają oba wyżej wymienione modele.
Kolejną rzecz o jaką chcę tutaj zapytać to matryce. Otóż słyszałem, że Samsung nie produkuje matryc 37'' i obraz będzie dużo gorszy niż na egzemplarzach 32" czy np. 40" .. I w tym momencie troszkę się przeraziłem bo "40stka" nie wejdzie mi w miejsce gdzie chce wstawić ten telewizor a 32" z kolei jest zbyt małą przekątną dla mnie..
Pozdrawiam i góry dziękuję za odpowiedzi.
Taki sam problem był w serii B, jeżeli nie boisz się grzebać w menu serwisowym, to może ten post Ci pomoże http://www.hdtv.com.pl/forum/443316-post3576.html
Witam,
Dziś porównałem u siebie w pracy dwa modele- C630 i C550- porównywałem zarówno na sygnale analogowym jak i na obrazie HD 1080p. Ku mojemu zdziwieniu 550tka zagrała lepiej niż droższy model (C630). Dużo lepsza czerń, żywsze kolory.. Po prostu coś niesamowitego. Oczywiście oba telewizory miały nadane te same parametry ustawień obrazu.
Prawdopodobnie zostane przy modelu C550 tyle tylko ze jest to matryca AA01 czy jakos tak- bynajmniej na pewno nie SQ. Ale powiem szczerze ze zaraz obok stał 40calowy odpowiednik tego samego modelu z matrycą SQ01 i ja osobiście nie widziałem różnicy- przeprowadziłem też porównania miedzy 37calowym a 40calowym egzemplarzem.
Nie znajduje nic konkurencyjnego więc pewnie zostane przy Samsungu P.S. Czy do 550tki będzie pasował pilot od c650 (podswietlany ).
Jakieś ew porady dot. zakupu telewizorka? Moze ktoś odradza mi zakup c550 w tej wielkości? (Np. slyszalem opinie ze telewizory te przy niskiej głośności "buczą" i przeszkadza to w wieczornym oglądaniu). Moze jednak cos konkurencyjnego?
jak niżej napisałem efekt taki sam brak dostępu do opcji motion plus, migotanie itd... jedynie jak ustawie dwa opcje w kompie " podziel ekrany " czyli ze na obu ekranach jest to samo to wtedy jest odświeżanie takie jak na kompie lecz rozdziałka jest malutka taka jak na kompie czyli 1280x1024 lecz nie ma migotania a jak dam opcje " rozszerzenia ekranu " lub aby pokazywał tylko ekran na tv pokazuje się migotanie straszliwe no i tez nieszczęsny brak dostępu do motion plus aby zredukować te migotanie i płynność już nie wiem od której strony do tego się zabrać a co najlepsze w nowych sterach od ati nie ma funkcji overscan xD