Nie po to kupuje sie TV z mozliwoscia ogladnia filmow z pena, zeby je puszczac z kompa. Tym bardziej, ze ten TV ciagnie filmy w wysokiej rozdzialce. Poza tym na 40calach i tak za bardzo oczu nie nacieszymyJak to nie rozumiesz filmy HD z kompa i gra na takim TV to poezja
To juz wogole nie rozumiem takiego podejscia. Wydac ponad 2tys zeby TV robil tylko za monitor.
Nie po to kupuje sie TV z mozliwoscia ogladnia filmow z pena, zeby je puszczac z kompa. Tym bardziej, ze ten TV ciagnie filmy w wysokiej rozdzialce. Poza tym na 40calach i tak za bardzo oczu nie nacieszymy
A co do grania, to roznica miedzy C550 a C630/650 nie powinna byc duza.
Nadal czekam na linki.
Ja sobie kupilem dysk zewnetrzny PQI H551 2,5 " 640 GB i dziala wysmienicie.witam mam pytanie czy samsung c650 bedzie smial z dyskiem 640 gb 2,5 " ??
Czy może ktoś polecić TV podobnej klasy z Input lagiem o wystarczająco małej wartości abym nie klął grając po necie w FPS'y? - Sony 40ex500? A najlepiej jakiegoś Samsunga 40 calowego Full HD z małym input lagiem. Myślałem o 40c530:
" In our input lag and subjective gaming tests, the Samsung LE32C530 performed unbelievably well, lagging by only 14ms! Needless to say, this figure makes input lag completely irrelevant on this LCD TV, making it one of the best we’ve ever seen for fast, fluid gaming enjoyment." Przeraża mnie tylko 50 HZ ! Co o nim sądzicie?
Super dzięki!
W moim obecnym 32R82B mam 60HZ a to TV kupiony ponad 3 lata temu - dlatego 50HZ mnie przeraża
W sumie może wezmę c550 gdyż obecnie nie ma już za dużych różnic w cenach miedzy c530 ac550
To powiedz mi dlaczego chcesz wydac pare stow wiecej na C650, ktory ma sluzyc tylko za monitor. Jesli chcesz na nim grac, to bedziesz musial wylaczyc MotionPlus, a wiec zasadnicza roznica pomiedzy nim a C550. No i internet, ale to masz w kompie. Szkoda kasy.Nie będzie robił tylko za monitor lecz głównie. Mam jeszcze obecnie podpięty tuner cyfrowy z kablówki a w bierzącym roku może dorzucę tuner HD + kilka kanałów. Po prostu oglądam mało TV w porównaniu do czasu w jakim TV będzie służył jako monitor.
Jericho24 a ja nadal czekam na info czego dokładnie te linki miały dotyczyć. Bo pisałem że przeczytałem dużo wątków na różnych forach dot. c650 mam Ci tu 100 linków wstawić, czy też z jakimś konkretnym zagadnieniem?
Czyli uważasz że najważniejszą cechą c650 jest możliwość oglądania filmów z pena? Bo np dla mnie to jakiś zbędny dodatek. Nie mam ochoty użerać się z przerabianiem napisów na srt i możliwościami że tego czy innego filmu mi nie otworzy. Używam od 3 lat Samsunga LE32R82B jako monitora do kompa i jakoś cieszy moje oko. Sądze, że 40-tka c650 full HD będzie cieszyć moje oko bardziej
"Tym bardziej, ze ten TV ciagnie filmy w wysokiej rozdzialce" No i? Bo nie rozumiem mam dużo filmów w 1080p więc nie rozumiem co to ma do rzeczy
czy ktoś wie jaki jest input lag w moim obecnym TV (Samsung LE32R8B) bo jeśli jest w tych samych okolicach to grając na nim przez ostatnie 3 lata nie zauważyłem jakich opóźnień jeśli natomiast w c650 input lag jest wyższy to chyba będę bał się na niego wyłożyć w ciemno :/ a szkoda bo wszystko mi w nim, pasuje poza tą jedną kwestią.
Czy może ktoś polecić TV podobnej klasy z Input lagiem o wystarczająco małej wartości abym nie klął grając po necie w FPS'y? - Sony 40ex500? A najlepiej jakiegoś Samsunga 40 calowego Full HD z małym input lagiem. Myślałem o 40c530:
" In our input lag and subjective gaming tests, the Samsung LE32C530 performed unbelievably well, lagging by only 14ms! Needless to say, this figure makes input lag completely irrelevant on this LCD TV, making it one of the best we’ve ever seen for fast, fluid gaming enjoyment." Przeraża mnie tylko 50 HZ ! Co o nim sądzicie?
Co do pierwszego pytania, sam nie testowałem pod katem opóźnienia obu matryc (S-PVA i A-MVA), ale w sieci znalazłem ciekawe informacje:Witam wszystkich na forum. Śledzę wątek c 650 od jakiegoś czasu. Mam kilka pytań w tej sprawie. Wiem że temat odnośnie matryc był poruszany ale:
First Question
Sprawa z matrycami. jeżeli kupie samsunga 32" z SQ01 to dostane matryce SPVA czy AMVA bo z tego co rozumiem to Sam-Sung wypuszcza SPVA a AUO AMVA. (Ponoć te samsunga maja gorsze czasy reakcji od tych drugich z racji zastosowanej technologi ale wystwietlają więcej kolorów). Gdzie znajde informacje na tv odnośnie zastosowanego panelu(spva czy amva ) bo ponoć Samsung zaczął produkować coś na wzór matryc AMVA. Pytanie jest czy w 32"SQ są tylko SPVA panele czy nie tylko i jak widzicie to Wy, którzy posiadacie TV?
Second Question
32 czy 37" z 2 m a jeśli 37 to czy owe buczenie występuje powszechnie. Jak widzicie zakup 37" ??
Dzięki za odpwiedż
Sam bym, to zrobił, ale mam tylko komputer stacjonarny, a nie laptopa.
Ja z kolei mam problem z ustawieniem czasu w LE40C650.
Chodzi o to, że gdy dam ustawienia auto, to w EPG wyświetla mi się czas przesunięty o godzinę do przodu, ale programy w EPG są zgodne z tym co się aktualnie wyświetla, zaś gdy zmienię ustawienia ręcznie i ustawię poprawną godzinę, to programy w EPG wyświetlają się błędnie, tzn wyświetlają się programy które były nadawane godzinę wcześniej.
Podejrzewam że rozwiązaniem może być kwestia ustawień regionalnych, ale nie wiem gdzie to zmienić.
W ustawieniach kanałów mam ustawione "Polska" dla kanałów cyfrowych i "Inne" dla kanałów analogowych.
Dla uściślenia odbieram sygnał z kablówki (żadna z ogólnopolskich) poprzez wbudowany tuner DVB/C i adapter Conax, ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, bo z tego co pamiętam na zewętrznym tunerze także było przesunięcie czasowe.
Ktoś borykał się z podobnym problemem ?
P.S.
Przypomnijcie jak zapisać na pendrive aktualne ustawienia TV, bo nie mogę się doszukać do tego posta
a czy z naziemnego sygnału też masz takie przesunięcia czasowe?wybaczcie że odpowiadam sam sobie, ale hmmm... ciekawostka "Dropsa"... to jakieś jaja są...
Otóż zaobserwowałem że nie na wszystkich programach jest przesunięcie czasowe w EPG. Np. na Eurosporcie czas jest wyświetlany poprawnie, a na TV4 jest przesunięcie o godzinę do przodu.
Ale jakby tego było mało, to np. wchodząc w EPG na Eurosporcie i przechodząc na TV4 godzina na TV4 wyświetla się poprawnie. Ale wystarczy że wyjdę z EPG i wejdę ponownie, i znów jest przesunięcie o godzinę do przodu.
Ktoś jest w stanie wyjaśnić to zjawisko ? Już nie tak bardzo mi to przeszkadza, co zżera mnie ciekawość.
w pliku czy podczas odtwarzania na TV?Jak zmienić ścieżkę dźwiękową w pliku MKV ?
To powiedz mi dlaczego chcesz wydac pare stow wiecej na C650, ktory ma sluzyc tylko za monitor. Jesli chcesz na nim grac, to bedziesz musial wylaczyc MotionPlus, a wiec zasadnicza roznica pomiedzy nim a C550. No i internet, ale to masz w kompie. Szkoda kasy.
Czesc uzytkownikow lubi efekt teatru inni go nienawidza, wiec jak kto woli.W grach tak ale w filmach Motion Plus by był ale ok ok już się prawie przekonałem doc550 tylko te 50hz
A czemu nie z AVS? większość ciekawych rzeczy wyczytałem właśnie tam.