hehe dobre, a dlaczego nie 60 tylko 46?Witajcie,
trochę trudu wymagało, aby móc coś napisać
Od dłuższego czasu czytam tą część regularnie i zastanawia mnie tylko jedna rzecz.
Dlaczego wybraliście 40 cali a nie 46?
Czy były to czynniki pieniężne, czy może wielkość pokoju (odległość od tv)?
Pytam, bo jestem przed wyborem i wciąż zastanawiam się czy warto dopłacać 1000 zł za 6 cali (boję się że tv 40" będzie za mały, a 46" za duży).
Znam część odpowiedzi, żeby porównać w sklepie :>) tam to 46 to naprawdę mały TV a w pokoju będą inne wrażenia.
[dodam, że przeczytałem całość]
Ja mam akurat 37 cali, bo nie lubię kręcić głową żeby widzieć co się dzieje na ekranie.
hehe za bardzo bierzesz to do siebie Po tym co napisałeś widać, że to nie Ty masz problem z podłączeniem TV do LAN (bo w nbox działa net) tylko problemem jest niedziałająca karta sieciowa w TV! Zgłoś to do serwisu. Niestety prawdopodobnie przyjadą zabrać TV. Chyba, że to jest problem softwareowy to może zrobią jakiś flash firmware i będzie ok....ale Panisko....i wszystko git....i nie oglądam juz telewizji, bo to strata czasu, bo: "do momentu jego zwrocenia do sklepu - kiepska matryca"......
P.S. Myślę, że już więcej nie będę tu na forum nikomu zawracać głowy swoimi problemami...
Zawsze się znajdzie jakiś super fachowiec wpieprzający innych, a już na pewno mnie!
A tak w ogóle to ty masz dekoder n-tv czy jakiś inny? Bo ja mam N i nie mam youtube ??
ad1. w meblowym kupisz takie żelowe samoprzylepne gluty. Może to ci pomoże...
1. Jedyna rzecz jak mnie wkurza to w pilocie przycisk potwierdzenia. Nie mam specjalnie grubych paluchów, ale zamiast OK wciskam jedną ze strzałek - góra, dół, rzadko lewa prawa. Czy gdzieś są w sprzedaży takie półkulowe gumki w kolorze czerwonym, abym mógł je przykleić na ten przycisk?
2. Czy ktoś się spotkał z adaptacją Media Play pod linuksa. Konkretnie Ubuntu. Z win mam tylko 2000 a Sam obsługuje tylko XP i Vistę.
3. W pytaniu 2 jest pytanie kolejne. W TV w "menu łącza", mam oprócz HDMI i itd. dwóch użytkowników/użytkowniczkę po lan i moge przeglądać ich zdjęcia filmy... internet mam bez urządzenia typu modem, jest dostarczana bezpośrednio po skrętce (kabel internetowy). Czy to jest wina oprogramowania Samsunga, czy raczej (tak przypuszczam) braku odpowiedniej ochrony w sieci.
...
5. Czasami jak zbyt szybko operuję pilotem np. w menu zawiesza sie i restartuje. Też tak mieliście?
ad2. chodzi ci zapewne o PC Share Manager, ale żeby udostępniać filmy nie musi być ten program. Poszukaj na forum DLNA jakiegoś media serwera kompatybilnego z DLNA i powinno śmigać bez tego programu samsunga. Chyba nawet w temacie coś było o alternatywnych programach, ale mi PCSM działa dobrze więc nie zapamiętałem nazw tych aplikacji.
ad3. Prawdopodobnie osoby w tej sieci mają WMP, który także działa jak PCSM (na pewno na Windows VISTA, czy na XP też tego nie wiem), czyli udostępnia w sieci pliki które znajdują się w tzw. Bibliotece Mediów. Zazwyczaj trzeba dodać odbiornik (w tym przypadku twój TV) do zaufanych, ale może ktoś to olał i masz teraz dostęp do jego zasobów. Nawiasem to dziwna ta sieć...
Ad5. nigdy tak nie miałem
Ostatnia edycja: