Nie, póki co jest to możliwe w serii B z wykorzystaniem specjalnej aplikacji z SamyGO.Witam potrzebuje pilnej odpowiedzi,czy jak podepnę zewnętrzną nagrywarkę pod USB to czy będzie ona traktowana jak dysk zewnętrzny i będzie możliwe odtwarzanie płyt DVD?
pozdrawiam
Paweł
czego to ludzie nie wymyślą...Siema.A ja trochę z innej beczki.Mam lampkę ledową która ma w sobie magnes którym można ja przyczepić do metalu.Mam zamiar przyczepić ja z tyłu do obudowy swojego tv ale nie wiem czy magnes nie uszkodzi mi matrycy.
chwilkę trzeba poczekać, ale ja u siebie nie zauważyłem żadnego wpływu dlugosci czasu włączonego czy wyłączonego TV na na lacznosc z siecia.NIe pomaga.Wypiołem kabel lan calkiem i jest taki sam komunikat i nie przechodzi testu bramy.
Czyli jak TV jest dluzej wylaczony to po wlaczeniu nie dziala LAN i trzeb ajeszcze raz uruchomic TV.Byz moze sieciowka jeszcze sie nie uruchamia poniważ zaraz po wlaczeniu TV probuje uruchomic Internet TV i LAN jeszcze sie nie uruchamia.
Spruboje teraz jak wlacze TV trocho poczekac,ale pewnie to nic nie da.
Nic ostatnio nie zauwazylem, HD ciagle dobre. Jedynie obraz np z faktow, jak zapodaja obraz od jakichs korespondentow zagranicznych to jest lekko zpikselowany. Pozostale kanaly HD jakosc ok. Zglos to do n-ki, bo tu bym szukal przyczyny. Warto takze sprawdzic antene, jak pisal kolega pedro_78.Witam wszystkich serdecznie
Pytanie kieruję głównie do posiadaczy Telewizji N
(CIACH)
Proszę o pomoc, niestety pracuję cały dzień i nigdy nie zdąże przegladnac tego forum całego
właśniejest coś nowego/ciekawego odnośnie naszego modeluNie, póki co jest to możliwe w serii B z wykorzystaniem specjalnej aplikacji z SamyGO.
jak downgrade zrobić
Ja bym to raczej nazwał upgrade, w końcu z C650 robisz C750 . Podobno juz można uruchomić SamyGO All Extensions na waszych TV, wszelkie nowinki tu SamyGO • View forum - C Series
Jesli chcesz polepszyc naglosnienie w zakresie 2+1 to ja bym na Twoim miejscu kupilbym jakis zestaw Creativa do 200zl. Takie zestawy graja juz naprawde ladnie.
Jesli chcesz polepszyc naglosnienie w zakresie 2+1 to ja bym na Twoim miejscu kupilbym jakis zestaw Creativa do 200zl. Takie zestawy graja juz naprawde ladnie.
Tom36, czyli po analogu można podpiąc głos tylko poprzez wyjscie słuchwakowe??
Zgodzę się z tobą w kwestii kupna sprzętu, można wyciągnąć dźwięk z łącza SCART, a przesunięcie dźwięku względem obrazu możesz uświadczyć, jeżeli będziesz oglądał coś np z dvd i dźwięk będziesz miał podłączony bezpośrednio do zestawu audio. Zastanów się mimo wszystko czy nie lepiej dołożyć troszkę i kupić ampli z wejściem optycznym, z resztą jak sam napisałeś takiego sprzętu nie kupuje się raz na miesiąc.Jericho, ale chodzi o to że skoro juz kupuje sprzęt audio to nie ma tylko polepszyć audio z Tv, ale już ma jakoś grać na poziomie. Raczej mało sensowne jest kupić tak dobry Tv jak C650 i dokupić do niego audio za 200 zł. Poza tym dochodzi możliwość odtwarzania płyt DVD i słuchania muzyki z CD. Co prawda nad wyborem Tv spędziłem dużo więcej czasu niż nad wyborem audio, ale wolę mieć sprzet audio porównywalny z TV pod wzgledem jakości. Sprzetu audio nie kupuje sie raz na miesiac, więc jestem w stanie wydać na niego nieco więcej, niż miałbym potem żałować.
Tom36, czyli po analogu można podpiąc głos tylko poprzez wyjscie słuchwakowe??
Wyciągam audio ze SCARTa, podpinam przez RCA do wieży. Czy przy oglądaniu programów na tv lub filmów z hd bezpośrednio na TV, będzie przesunięcie dźwięku??można wyciągnąć dźwięk z łącza SCART,
Tu się zgubiłem. TV mam podłączony do wiezy, film (dokładniej to obraz) z DVD (z wiezy) idzie przez HDMI na TV, a audio bezpośrednio z głośników wieży. Czy w takim wypadku będzie przesunięcie audio??a przesunięcie dźwięku względem obrazu możesz uświadczyć, jeżeli będziesz oglądał coś np z dvd i dźwięk będziesz miał podłączony bezpośrednio do zestawu audio.
Ojjj, mam nieco wolnego budżetu, ale bez przesady. Zaczynałem od wydania 1000 zł, JVC NX-F40 to już 1500, JVC z Blu to już 2000, Yamaha to prawie 2500 (i tu chyba osiągnałem kres budżetu). Zakup dobrego ampli z optykiem (koło 2000), z DVD (jakiś 1000) i głośnikami (kolejne 800) to bedzie już ponad 3000 czy 3 razy więcej niż początkowo planowałem. Dlatego własnie między innymi rozwazam kupno wymienionych na początku 3 pozycji (lub coś podobnego). Każda ma swój pluj i minus - teraz tylko dobrze wybrać.Zastanów się mimo wszystko czy nie lepiej dołożyć troszkę i kupić ampli z wejściem optycznym, z resztą jak sam napisałeś takiego sprzętu nie kupuje się raz na miesiąc.
Jeżeli wszystko idzie przez hdmi z wieży do TV to nie będziesz miał żadnego przesunięcia i odwrotnie jak oglądasz tv lub coś z dysku twardego, dźwięk ze SCART po RCA do wieży, to też nie będzie przesunięcia audio. Przesunięcie dźwięku z jakiegoś dziwnego powodu(prawdopodobnie procesor obrazu w TV) występowało u mnie tylko w momencie podłączenia DVD przez SCART do TV i przez RCA do wzmacniacza. Możliwe że gdybym miał nowsze DVD podłączone przez HDMI do TV, to nie byłoby tego efektu. Zastanawiam się tylko, jak planujesz podpiąć BD, do TV przez HDMI i z TV przez SCART do yamahy?Tom36 - siłę głosu mogę regulować na wieży, to nie problem. Ciągle natomiast nie wiem na ile istotne jest przesuniecie audio względem video.
Pedro, wolniej bo się zgubiłem
Po kolei:
Wyciągam audio ze SCARTa, podpinam przez RCA do wieży. Czy przy oglądaniu programów na tv lub filmów z hd bezpośrednio na TV, będzie przesunięcie dźwięku??
Tu się zgubiłem. TV mam podłączony do wiezy, film (dokładniej to obraz) z DVD (z wiezy) idzie przez HDMI na TV, a audio bezpośrednio z głośników wieży. Czy w takim wypadku będzie przesunięcie audio??
Ojjj, mam nieco wolnego budżetu, ale bez przesady. Zaczynałem od wydania 1000 zł, JVC NX-F40 to już 1500, JVC z Blu to już 2000, Yamaha to prawie 2500 (i tu chyba osiągnałem kres budżetu). Zakup dobrego ampli z optykiem (koło 2000), z DVD (jakiś 1000) i głośnikami (kolejne 800) to bedzie już ponad 3000 czy 3 razy więcej niż początkowo planowałem. Dlatego własnie między innymi rozwazam kupno wymienionych na początku 3 pozycji (lub coś podobnego). Każda ma swój pluj i minus - teraz tylko dobrze wybrać.