W pierwszym oknie jest SPDIF, a w następnym PCM - nic nie mogę zmienić.a masz ustawione PCM czy SPDIF w ustawieniach TV?
W pierwszym oknie jest SPDIF, a w następnym PCM - nic nie mogę zmienić.a masz ustawione PCM czy SPDIF w ustawieniach TV?
nie używam,i w żadnym nie używałem,Samsung naprawdę ma dobry algorytm czujnika oświetlenia,i to jest to czego potrzebuje user który chce ogladac dobry obraz ,a nie patrzec na zurzycie praduMam inne pytanie. Kto z was używa funkcji ECO? Nie chodzi mi o to co ona daje bo to jest jasne że dobiera świecenie lamp w zaleznosci od jasnosci w pokoju, ale o sam fakt uzywania. Z jednej strony przy ECO zuzywa mniej pradu i w nocy tak nie wali po gałach, z drugiej strony przy wylaczonym ECO jest duza jasność na ekranie i obraz wygląda zdeko lepiej, nie wiem może przesadzam z tym oszczędzaniem![]()
możesz jakiś program polecić ? Przy zakupie telewizora przez internet niestety nie dostałem żadnej płyty.
niedociągnięcia 40C650
Po pierwsze rodzaje matryc podawane przez niektórych na tym forum to klasyczna "ściema"
testowałem TV z matrycami SQ01 i AA01/03 żadnej różnicy o ile AA01/03 nie są lepsze,
kto powiedział, że matryca Samsunga (o ile podział na AUO i Samsunga jest w ogóle prawdziwy bo dowodów poza plotkami - brak) jest lepsza.
Po drugie niezależnie od wersji matryca koszmarnie podświetlona.
Widoczne gołym okiem pionowe pasy jaśniejsze i ciemniejsze na ekranie, najbardziej rzucają się jak oglądamy mecz i jest ruch kamery.
Układ "Motion" to jakaś katastrofa. Jesli ustawimy Motion na "wyłączony" obraz ścina się i smuży!!! 2 razy bardziej niż zwykły TV 50Hz,
jak damy na "płynny" to kanały TV nie HD wyglądają bardzo źle, procesor wyraźnie sobie nie radzi.
Następna sprawa MKV przez USB.
oczywiście sam format działa bardzo poprawnie ALE
Ustawmy obraz na NATURALNY dajmy Motion na płynny (wyłączony jak wspomniałem wcześniej smuży i się tnie) zgaśmy światło w pokoju
... format filmu taki , że mamy 2 czarne pasy na górze i na dole...
co nam się ukazuje - cienki zielony pas przez cały ekran na dolnym czarnym pasku, średnio co kilka minut.
I sprawa najbardziej mnie szokująca - Laptop przez HDMI.
podłączamy laptopa przez HDMI do TV
w ustawieniach karty graficznej dostępne jest wiele rozdzielczości,
jedyne rozdzielczości, które wyświetlają poprawnie obraz ro 1280x720 i 1920x1080, jednak pulpit wykracza poza ekran więc trzeba go sztucznie zmniejszyć co sprawia, że i rozdzielczość widoczna jest mniejsza.
Jak już dostosowujemy wszystko żeby mieściło się w ekranie czeka nas rozczarowanie - włączamy film, a ten co 5 sekund się TNIE.
Na początku załamałem ręce, przeinstalowałem sterowniki w kartach graficznych, zmieniłem softa w TV ale dalej nic.
Zacząłem się bawić ustawieniami obrazu i co - MOTION wyłączony i się nie TNIE , Motion na dowolnej opcji tnie się, wynika z tego że najprawdopodobniej procesor TV nie wyrabia.
Przy wyłączonym "motion plus" obraz skacze jak juz wczesniej wspominałem gorzej niz na tv 50Hz,
wiec filmów z laptopa czy kompa oglądać sie nie da.
Wszystko testowane na 3 modelach TV i dwóch komputerach.
Proszę użytkowników o ewentualne odniesienie się do tych "mankamentów" jakieś pomysły, rozwiązania...
Mogles od razu napisac o wylaczaniu ekranu przy sluchaniu muzy z internetu.
Pytanko mam jak mozna "ułozyc" kanały TV po swojemu , bo taki misz masz jak mam mnie irytuje.
Przewertowałem instrukcję i nie znalazłem , chodzi mi o to żeby np program z piątego kanału przesunąć na pierwszy .itp.
Witam,kolego ferhin bez urazy ale jestes zielony jak moja trawa w ogrodzie na wiosne,trudno nawet komentowac te Twoje rewelacje!!!Napisz jeszcze,ze pracujesz w sieci Avans,to rece opadaja,wspolczuje potencjalnym klientom.pozdr.kolego i nauki czas zaczac!!!.
odniosę sięniedociągnięcia 40C650
Po pierwsze rodzaje matryc podawane przez niektórych na tym forum to klasyczna "ściema"
testowałem TV z matrycami SQ01 i AA01/03 żadnej różnicy o ile AA01/03 nie są lepsze,
kto powiedział, że matryca Samsunga (o ile podział na AUO i Samsunga jest w ogóle prawdziwy bo dowodów poza plotkami - brak) jest lepsza.
Po drugie niezależnie od wersji matryca koszmarnie podświetlona.
Widoczne gołym okiem pionowe pasy jaśniejsze i ciemniejsze na ekranie, najbardziej rzucają się jak oglądamy mecz i jest ruch kamery.
Układ "Motion" to jakaś katastrofa. Jesli ustawimy Motion na "wyłączony" obraz ścina się i smuży!!! 2 razy bardziej niż zwykły TV 50Hz,
jak damy na "płynny" to kanały TV nie HD wyglądają bardzo źle, procesor wyraźnie sobie nie radzi.
Następna sprawa MKV przez USB.
oczywiście sam format działa bardzo poprawnie ALE
Ustawmy obraz na NATURALNY dajmy Motion na płynny (wyłączony jak wspomniałem wcześniej smuży i się tnie) zgaśmy światło w pokoju
... format filmu taki , że mamy 2 czarne pasy na górze i na dole...
co nam się ukazuje - cienki zielony pas przez cały ekran na dolnym czarnym pasku, średnio co kilka minut.
jedyne rozdzielczości, które wyświetlają poprawnie obraz ro 1280x720 i 1920x1080, jednak pulpit wykracza poza ekran więc trzeba go sztucznie zmniejszyć co sprawia, że i rozdzielczość widoczna jest mniejsza.
Jak już dostosowujemy wszystko żeby mieściło się w ekranie czeka nas rozczarowanie - włączamy film, a ten co 5 sekund się TNIE.
Na początku załamałem ręce, przeinstalowałem sterowniki w kartach graficznych, zmieniłem softa w TV ale dalej nic.
Zacząłem się bawić ustawieniami obrazu i co - MOTION wyłączony i się nie TNIE , Motion na dowolnej opcji tnie się, wynika z tego że najprawdopodobniej procesor TV nie wyrabia.
Przy wyłączonym "motion plus" obraz skacze jak juz wczesniej wspominałem gorzej niz na tv 50Hz,
Wszystko testowane na 3 modelach TV i dwóch komputerach.
Proszę użytkowników o ewentualne odniesienie się do tych "mankamentów" jakieś pomysły, rozwiązania...
możesz napisać jakie własne ustawienia masz motion plus? i czy przy twoich ustawieniach widać czasami jakby niewyrabianie motion plusa w C650 podczas oglądania (głównie z USB)??Motion Plus
u mnie na cyfrowej Vectrze mam podobny objaw,jak puszczę sygnał po zwykłym kablu,obraz jest mało akceptowalny,szczególnie widać to właśnie na meczach piłkarskich ,a szczególnie jak piłka leci na tle publiczności,ale zmieniając źródło na euro,i ustawiając w dekoderze opcje RGB nic sienie dzieje,obraz jest ostry i rozmycie nie występuje,ja co prawda nie używam zdefiniowanych ustawień Motion Plus tylko własnych
ten pas to chyba wystepuje w wersji softu 3xxx, ja mam caly czas 2xxx i nigdy żaden zielony pas mi się nie pojawił nigdyMKV
właśnie jestem po oglądaniu kilku odcinków serialu i fakt,jak ładuje plik to pojawia się wspomniany pas,ale TYLKO RAZ,dlaczego nie wiem,ale podejrzewam oprogramowanie,nie będę się upierał ale wydaje mi się że na wcześniejszej wersji firmwaru czegoś takiego nie miałem,albo nie chciałem zobaczyć,z tym ze ja nadal korzystam z własnych ustawień ,a nie ustalonych przez producenta
jeszcze raz wstawię wszystkie swoje ustawienia,tylko proszę nie traktować ich jak wyroczni ,każdy inaczej widzi w innych warunkach świetlnych ogląda itp i dlatego inaczej powinien sobie skalibrować TVmożesz napisać jakie własne ustawienia masz motion plus? i czy przy twoich ustawieniach widać czasami jakby niewyrabianie motion plusa w C650 podczas oglądania (głównie z USB)??
tu jestem się w stanie zgodzić,tak jak napisałem,albo to wina softu,w wersji 3xxx,albo ja nie zwróciłem na to uwagi,choć coś mi się zdaje że na 99% bym zwrócił na to uwagę,co prawda czytałem w tym temacie że efekt taki miał już ktoś na sofcie 2xxx,ale ja osobiście wolał bym nie zajmować kategorycznego zdania w tej kwestii ponieważ nie mam 100% pewnościten pas to chyba występuje w wersji softu 3xxx, ja mam cały czas 2xxx i nigdy żaden zielony pas mi się nie pojawił nigdy
To sie w koncu tnie czy nie na wylaczonym motion? Autor sie chyba pogubilniedociągnięcia 40C650
MOj Asus po HDMI doagadal sie z tym TV bez problemu. Wszystko bylo na swoim miejscu. Ogladalem przez laptopa "mam talent" z VDO onet i obraz i plynnosc byla bez uwag.niedociągnięcia 40C650
We wczesniejszych postach forumowiczow byla tez mowa, ze nie mozna wylaczyc ekranu przy sluchaniu ipla, youtube itp. Teledysk moze sobie leciec, ale obraz nie koniecznie???????????
Jakiej muzy z internetu?? Pisze wyraźnie że chodzi o słuchanie mp3 z pendrive (USB Player) !
Mam problem. Posiadam LE40C650, podłączyłem do niego optykiem amplituner - przełączyłem w ustawieniach na zewnętrzne głośniki i cisza... Kombinowałem i nie mam pojęcia co się dzieje, dźwięku nie ma. Ktoś ma jakiś pomysł?
Jakby co to jeszcze pod HDMI jest odtwarzacz DVD podłączony, nic więcej.
a masz ustawione PCM czy SPDIF w ustawieniach TV?
W pierwszym oknie jest SPDIF, a w następnym PCM - nic nie mogę zmienić.
pytasz o nie wyrabianie MP,otóż jak oglądam DIVX-a z kiepskim bitrate to czasami faktycznie mam efekt gubienia klatek,ale jak materiał jest dobry ,z dobra kompresją,i co najważniejsze z akceptowalnym poziomem bitratu wszystko się wyrabia,Panowie,nie ma cudów,mamy 40 cali,i jak zapodamy kiepski materiał to potrzeba by nam było z 4 rdzeni żeby to wszystko obrobić i okazać oczom widza tak żeby się nie czepiał,
mam pytanie czy oglądając film z DVD tez Macie efekt nie wyrabiania się MP?,chyba nie,wiec odpowiedź jest jednoznaczna czyja to wina,ściągamy z internetu filmy kompresowane do wielkości max 17 cali laptopa,a potem mamy pretensje do całego świata że na 40 calach widać tandetnie i elektronika TV się nie wyrabia,cytując klasyka "nie podążajcie tą drogą"
u mnie jest tak,zwykły DIVX obraz czasami się przytnie,widać opóźnienia w reakcji procesora obrazowego,czasami widać piksele,plik mkv/divxHD obraz "wypala oczy" i żadne usterki obrazowe sie nie pojawiają,a jeśli się pojawiają to jest to wina tylko i wyłącznie materiału źródłowego
wszedłem sobie na stronę Avans,i jakoś omawianego modelu znaleźć nie mogę,przypadek?
czy może marketing rodem z sieci "nie dla idiotów",to co mamy na półce jest najlepsze
E no bez przesady, jak TV potrafi zwykly obraz przerobic na 3D, to z tymi klatkami powinien sobie bez problmeu dac rade, tym bardziej ze ta technologia jest rozwijana juz od kilku lat.,Panowie,nie ma cudów,mamy 40 cali,i jak zapodamy kiepski materiał to potrzeba by nam było z 4 rdzeni żeby to wszystko obrobić i okazać oczom widza tak żeby się nie czepiał,