ta mam włączoną tą opcję teraz sprawdziłem i jest włączona bo mam Dekoder TV SAT również od TP S.A a telewizor podłączony jest do gniazda czerwonego
Witam
LE40C650 oraz temat PIP.
Mam do tego telewizora podpięty po HDMI (na osobnych wejściach):
- dekoder telewizji satelitarnej
- komputer
Dwa pytania:
1. Czy da radę wykorzystać funkcjonalność PIP w TV w ten sposób, by oglądając jeden kanał na dekoderze mieć w podglądzie PIP inny kanał z tego dekodera?
2. Czy da radę wykorzystać funkcjonalność PIP w TV w ten sposób, by pracując na obrazie z komputera mieć w podglądzie PIP kanał z dekodera telewizji satelitarnej?
wszystko już chodzi jak należy mam pytanie jak udostępni pliki z komputera na telewizor ?Gniazdo na którym podłączony jest TV musi mieć wyłączone usługi, tzn. jeśli TV jest podpięty do gniazda czerwonego to Telefonia przez Adsl MUSI być wyłączona
Oszczędzanie jest, zmniejszanie podświetlenia też, ale całkowitego wyłączenia ekranu niestety nie ma.
Taka opcja powinna być możliwa dla dowolnego sygnału, a nie tylko USB. Pamiętam, że kiedyś po DVB-T były nadawane jakieś stacje radiowe (może kiedyś to wróci) i wtedy wyłącznie ekranu też byłoby dobrym pomysłem.
Witam: sprawdzałem nasz telewizorek (40c650 AA03) pod watomierzem i w trybie oszczedzania energii na wysokie pobiera 50 Wat i niema znaczenia czy bawimy sie jasnościa (jest na 100 % 50 Wat) ekran jest wylaczony tez pobiera 50 wat, jest to pobor pradu ponizej jakiego nie zejdziemy wiec jak ktos slucha radia czy internetu lub muzyki z USB i wylaczy obraz czy bedzie mial wlaczone oszczedzanie energi na maxa to i tak 50 Wat ciagnie Jest to rownoznaczne z poborem pradu przez telewizor 20/21 calowy starego typu
jakby kogos interesowalo sprawdzalem pobor pradu u mamy ktora posiada 32b450 i 45 wat telewizor ciagnie przy oszczedzaniu energi na srednie na maxa jest okolo 27 wat ale obraz sie nie nadaje do ogladania jest juz za ciemny.
Podsumowując przy wyborze ECO na maxa czy mamy obraz wlaczony czy nie a jasność na 100%
to i tak okolo 50 Wat
Mam nadzieje ze komus to pomoze
ps. rachunek za prad i tak mam niższy bo moj stary 29 calowy 100 Hz tele. ciagnal od 85 do 100 Wat
Witam: sprawdzałem nasz telewizorek (40c650 AA03) pod watomierzem i w trybie oszczedzania energii na wysokie pobiera 50 Wat i niema znaczenia czy bawimy sie jasnościa (jest na 100 % 50 Wat) ekran jest wylaczony tez pobiera 50 wat, jest to pobor pradu ponizej jakiego nie zejdziemy wiec jak ktos slucha radia czy internetu lub muzyki z USB i wylaczy obraz czy bedzie mial wlaczone oszczedzanie energi na maxa to i tak 50 Wat ciagnie Jest to rownoznaczne z poborem pradu przez telewizor 20/21 calowy starego typu
jakby kogos interesowalo sprawdzalem pobor pradu u mamy ktora posiada 32b450 i 45 wat telewizor ciagnie przy oszczedzaniu energi na srednie na maxa jest okolo 27 wat ale obraz sie nie nadaje do ogladania jest juz za ciemny.
Podsumowując przy wyborze ECO na maxa czy mamy obraz wlaczony czy nie a jasność na 100%
to i tak okolo 50 Wat
Mam nadzieje ze komus to pomoze
ps. rachunek za prad i tak mam niższy bo moj stary 29 calowy 100 Hz tele. ciagnal od 85 do 100 Wat
hej
a mógłbyś sprawdzić jakie jest zużycie prądu podczas oglądania TV przy ustawieniach ECO odpowiednio:
1) wyłączone
2) auto
3) niskie
4) średnie
5) wysokie
(pozostałe ustawienia standartowe)
Byłbym bardzo wdzięczny, jako że jestem fanem oszczędzania energi ;P i często wieczorem zmieniam ECO z auto na np średnie lub wysokie, chciałem się dowiedzieć jakie zużycie jest, z góry dziękuje.
A mógłbyś podać na czuwaniu u mnie pokazuje 13W a piszą ,że chyba 1W?
wszystko już chodzi jak należy mam pytanie jak udostępni pliki z komputera na telewizor ?
POdaj model Watomierza.Witam: sprawdzałem nasz telewizorek (40c650 AA03) pod watomierzem.
to i tak okolo 50 Wat
W trybie czuwania watomierz byl elektroniczny i pokazywal 0 Wat czyli czylosc mial powyzej 1 wata dla porowniania ladowanie samsunga omnii i900 - 3 Wat
Pozdrawiam
A czemu ma byc w bledzie?. Nie napisal jaki ma model, a po podaniu pomiaru ladowania dla telefonu widac , ze prawdopodobnie czulszy od twojego. Wg. danych ten TV ma bodajze pobor na poziomie 0.3W w trybie standby, wiec wiekszosc miernikow pokaze 0mam watomierz i instrukcja podaje ze pomiar owego urządzenia zaczyna się od min. 5W
no chyba ze masz jakiś super super ....
Ad. 1 - Nie, dekoder musiałby mieć dwa tunery.
Ad. 2 - Tak, nawet z dzwiękiem.
Napisał -WoW-
Czy to nie jest tak, że PIP ograniczony jest do jednego źródła jakim jest gniazdo antenowe???
Napisał -WoW-
Odnośnie (2) - możesz napisać jak to zrobić? Będąc na obrazie z komputera podłączonego po HDMI mogę co prawda wybrać z menu "TOOLS" opcję PIP, ale wskazując obraz do wyświetlenia w małym okienku PIP mogę wybrać jedynie kanały z anteny podłączonej do gniazda antenowego telewizora (miałem akurat kabelek z anteną, więc sprawdziłem). Nie ma niestety możliwości wskazania jako źródła dla okienka PIP, dekodera stalitarnego podłączonego do HDMI i kanału z tego właśnie dekodera. Czy to nie jest tak, że PIP ograniczony jest do jednego źródła jakim jest gniazdo antenowe???
Panowie ,albo mnie miernik oszukuje,albo wszystko jest uzależnione od samego miernika
Panowie ,albo mnie miernik oszukuje,albo wszystko jest uzależnione od samego miernika
u mnie minimum 98W,max 183W,korzystając z trybów oszczędzania energii,ale do 50W nigdy się nie zbliżył
poziom poboru przy moim ustawieniu i załączonym czujniku ECO z minimalnym podświetleniem ustawionym na 4 pobór się waha od 110 do 138W
pobór w stand-by to ok 3 W
piteron napisał:pobór w stand-by to ok 3 W
wyłącz czujnik zarządzania.......