Panowie powiem tak. Ja wydałem na kalibracjie tv 550 zł 400 zał na tryb film i dodatkowo 150zł na tryb gry . Nie ma w ogole porownania a cos takiego jak tryb dynamiczny jakbym mial ogladac to wolalbym juz w ogole nie wlaczać telewizora

Pamietajcie ze po kalibracji otrzymujecie obraz naturalny a raczej taki jaki życzył sobie reżyser czy tam tworca filmu. Zrobiłem i polecam bo warto. Nie planowałem tryby gry kalibrować ale , że gram zazwyczaj online to tylko w tym trybie bo cala reszta nie nadaje sie od gry (za wolny czas reakcji)a jak zoaczylem jaka roznica jest w obrazie na skalibrowanym trybie a na trybie gra zażyczyłem sobie rowniez i tego

NIestety jak jeden z was pisał podczas meczu ( a ogladam ich sporo) także miałem te skoki czy smużenie na tym trybie skalibrowanym. po wlaczeniu tryby sport i bodajze na innych wszystko dzialalo pieknie ale obraz byl dramatyczny ! dlatego albo skalibruje sobie tryb sport albo jakos skopiuje ustawienia tryby film i zmienie tylko te ustawienia odpowiadajace wlasnie za to
podsumowujac kazdemu kto ma ten tv polecam kalibracje bo jest spora roznica ale niestety jest to wydatek spory.