Samsung seria KS na 2016r. WSZYSTKO NA TEN TEMAT

Seizo

Active member
Bez reklam
Czy ktoś miał podobny problem? pojawia się w totalnie losowych przypadkach. Trzeba albo wyjąć baterie z pilota i wsadzić ponownie, albo wyłączyć tv z kabla.

Mam tak od początku, ale dopiero teraz postanowiłem nagrać
Nie wiem czy iść z tym na reklamacje i jako ze byłaby to duga z rękojmi domagać się zwrotu kasy czy nie, bo w końcu to problem z pilotem a nie tv?!
https://youtu.be/FeU1Uo6vy1o
U mnie również się to raz czy dwa razy zdarzyło, ale wtedy załączam TV pilotem od UPC i od tego momentu pilot od Sama działa. Co dziwne występowało to tylko przy próbie włączenia telewizora.

rafcio76r

New member
Bez reklam
tak miały , wszystkie lg z web os 3.0 i pilotem magic remote jakoś tak już nie pamiętam , ale czasem nie skuś się na lg , kompletna klapa w tym roku mialem LG 55UH8507 masakra ... :( bading okropny ,świecił jak choinka (CLOUDING).. oddałem chciałem wymienić , dwa następne jeszcze gorzej , nic myślę dopłacę wezmę uh950v to samo ... do tego one są na matrycy IPS a to lokalne przyciemnianie to ... , coś tam nagrywałem lg co to ku.... jest może znajdę to ci linki wstawię

Mam podobne zdanie o modelach LG LED na rok 2016 - kompletna porażka. Podczas testów w sklepach miałem okazji sprawdzić modele UH7707, UH8507 oraz UH950. Poziom czerni słabiutki, ale to w końcu IPS. Do tego jeszcze clouding. O dziwo - jak dla mnie - jak na matrycę IPS - kąty patrzenia mocno przeciętne - w porównaniu do mojego starego 9-letniego Panasa na IPS-ie.

hymmen

New member
Witam. Mam pytanie, czy spotkał się ktoś z was w modelu 65KS7000 lub wyższym z matrycą podzieloną przez środek na dwa różne odcienie, tzn. cała lewa strona do połowy w odcieniu jaśniejszym, niebiesko-czarnym i dalej prawa bardziej czarna-grafitowa? Środek łączący jakby odcięty linijką od góry do dołu. Tak jakby wykonana, wycięta z dwóch różnych partii szkła, tworzywa... Widoczne tylko przy wyłączonym telewizorze. Dla mnie to wygląda jakby podczas produkcji kończyli jedną partię i zaczynali następną inną a matryca tv łączy jedną i drugą partię. Wygląda to strasznie. A może tak ma być:)

Ostatnia edycja:

RHJG

New member
Bez reklam
Witam pewnie jakieś złudzenie,obojętnie z której strony patrzysz pod kątem, też masz takie odczucie ? Na wprost jest identycznie ? Matryca jest wycinana z tafli o wymiarach 2,5m na 2,2m i nierealne jest "łączenie".Dobrze,że tylko to widać jak jest TV wyłączony-jak przeszkadza to reklamuj....

hymmen

New member
Niestety widać również na wprost. Pod kątem bardziej. Nie ma mowy o złudzeniu. Potwierdziły to dwie osoby, którym stojąc na wprost zadałem pytanie co widzą. Pierwsza odpowiedź-nic. A dalej, czekaj, czekaj, może jednak jakaś linia... To wygląda tak, jakby ktoś przez środek przykleił taśmę i czymś umył jedną ze stron, ale "fabrycznie" tylko do połowy i pozostała jednolita niebieska poświata. Ale z drugiej strony zero oznak czyszczenia, nawet jednej mikro ryski, nic.

Dodatkowo ponad 10 bad pixeli i cztery sub pixele, w sumie to przestałem dalej liczyć. Partia z datą produkcji końca lutego tego roku. Ramka i obudowa ok.
Właśnie odsyłam i wymieniam na drugi taki sam bo tv i tak jest wypas...

Ostatnia edycja:

pietas

New member
witam , panowie oglądam własnie pasengers w hdr i czasem ekran sam samoczynnie się ściemnia i podjaśnia , miał ktoś taki problem ? dodam że to kolejny filmek ... ?

FoX88

New member
witam , panowie oglądam własnie pasengers w hdr i czasem ekran sam samoczynnie się ściemnia i podjaśnia , miał ktoś taki problem ? dodam że to kolejny filmek ... ?

To krawędziak i tego trzeba niestety oczekiwać.
Jak wyłączysz Smart LED z 'High' na 'Off', to tego efektu nie będzie albo będzie prawie zerowy (głosy dochodzą, że 'Off' i tak w jakimś stopniu wygasza i trzeba w menu serwisowym grzebać żeby w 100% Smart LED wyłączyć)

Jeśli nie chcesz takiego efektu to OLED 4K HDR albo FALD.

Jeszcze co mi przychodzi do głowy ale raczej standard i pewnie już to robiłeś, to w ustawieniach wszystkie 'Eco' należy wyłączyć, w szczegółności czujnik światła.

Aksel

Member
To krawędziak i tego trzeba niestety oczekiwać.
Jak wyłączysz Smart LED z 'High' na 'Off', to tego efektu nie będzie albo będzie prawie zerowy (głosy dochodzą, że 'Off' i tak w jakimś stopniu wygasza i trzeba w menu serwisowym grzebać żeby w 100% Smart LED wyłączyć)

Jeśli nie chcesz takiego efektu to OLED 4K HDR albo FALD.

Jeszcze co mi przychodzi do głowy ale raczej standard i pewnie już to robiłeś, to w ustawieniach wszystkie 'Eco' należy wyłączyć, w szczegółności czujnik światła.

Hah, też to przedwczoraj oglądałem i miałem ten sam problem. Niestety wyłączenie smart led nic nie dało.

Tak nawiasem polecam serie BBC Planet Earth 2 w HDR, niesamowite!

mateo1977

New member
Czy ktoś spotkał się z problemem z dźwiękiem?
Przez dwa miesiące nie miałem podobnego problemu dopiero po przeprowadzce występuje zacinanie dźwięku.
Po włączeniu pilotem Samsunga tv a następnie tym samym pilotem włączam dekoder UPC nie mam dźwięku.
Dopiero wyciągnięcie wtyczki z tego ustrojstwa Samsunga przywraca dźwięk.

FoX88

New member
Ciekawe kiedy u nas KSy będą po po ~5500 zł w wersji 65".

Mam NeoGAFA w ulubionych i jak czasem widzę oferty np. z Bestbuy jakie wrzucają to można się załamać.

65KS8500 (Czyli nasz 7500) za 1400$.

A 'Open-Box Excellent' za 100$ mniej = 1300$.

Jaka u nas była najlepsza oferta dotychczas na 65"?

rafcio76r

New member
Bez reklam
Z tego co pamiętam to najlepsza cena za 65KS7000 wynosiła ok. 6800 zł. Z innych producentów 65" świetną cenę miał Panas 65DX750 - 5800 zł z groszami.

pebe86

Member
Bez reklam
Dokładnie, najlepsze ceny były na początku roku w promocjach MM. 60KS7000 był za 5500 zł (wtedy kupiłem swojego), a 65KS7000 był za 6800 zł.
Co ciekawe promocje łączyły się z ratami "prawie" 0%.

To taka lekcja dla tych którzy przy różnych promocjach twierdzą, że będzie jeszcze taniej ;)

Do góry