Czy ktoś miał podobny problem? pojawia się w totalnie losowych przypadkach. Trzeba albo wyjąć baterie z pilota i wsadzić ponownie, albo wyłączyć tv z kabla.
Mam tak od początku, ale dopiero teraz postanowiłem nagrać
Nie wiem czy iść z tym na reklamacje i jako ze byłaby to duga z rękojmi domagać się zwrotu kasy czy nie, bo w końcu to problem z pilotem a nie tv?!
https://youtu.be/FeU1Uo6vy1o
Ja świadomie zakupiłem wersję 60" na matrycy Sharpa i nie mam problemów z działaniem HDR-a względem wersji 55", które swego czasu porównywałem na sklepie na demkach z materiałem HDR. Zaznaczam, że jest to wyłącznie moja subiektywna ocena. Po prawie 5 miesiącach użytkowania tego TV jestem z niego mega zadowolony i nie żałuję zakupu za kwotę 5100 zł z 4-letnią gwarancją![]()
No i to jest najważniejsze. Oglądamy przecież obraz wyświetlany przez TV a nie cyferki na papierze![]()
Czy ktoś miał podobny problem? pojawia się w totalnie losowych przypadkach. Trzeba albo wyjąć baterie z pilota i wsadzić ponownie, albo wyłączyć tv z kabla.
Mam tak od początku, ale dopiero teraz postanowiłem nagrać
Nie wiem czy iść z tym na reklamacje i jako ze byłaby to duga z rękojmi domagać się zwrotu kasy czy nie, bo w końcu to problem z pilotem a nie tv?!
https://youtu.be/FeU1Uo6vy1o
To wytłumacz mi jak to możliwe że reset TV naprawił pilot, skoro z pilota nie wyciągałem baterii?
To wytłumacz mi jak to możliwe że reset TV naprawił pilot, skoro z pilota nie wyciągałem baterii?
bo bt się w pilocie wiesza a jak wyłączysz tv z sieci i włączysz to szuka pilota i go pobudza
mi soundbar wtedy działa bo bt to można tv wykluczyć , ale różnie bywa
Nie mam pojęcia dlaczego, ale jak wytłumaczyć to, że po "zawieszeniu się" mojego pilota, aplikacja "pilot" na androidzie sterowała telewizorem bez najmniejszego problemu (zmiana kanałów, wejście w ustawienia TV, regulacja dźwięku czy dostępu do źródeł sygnału). Dodam, że smartfon sterował TV w trybie podczerwieni (Irda).
Mam pytanie do posiadaczy Samsung KS7000 czy on ma pilota który działa jak wskaźnik laserowy ? Nie wiem jak to dokładnie wytłumaczyc ale mój kumpel ma starszego Samsunga z takim pilotem który zrobił na mnie ogromne wrażenie łatwością obslugi. Czy jest zwykły pilot z ograniczoną iloscia przycisków tylko ?
Pozdrawiam...
Wszystko wskazuje więc na wadę w przekaźniku BT w pilocie (gubi połączenie z TV). Jeśli u mnie problem występowałby częściej, to wymieniałbym pilota.
Ale starsze Samsungi też mialy żyroskop tak ? Każdy LG na żyroskop czy tylko jakieś modele ?
Dzięki za odpowiedź !
Wielkie dzięki pietas za info ! Moje typy to Philips, Samsung lub Sony ale będę kupował pod koniec roku wiec czekam na testy nowych modeli i zobaczę ceny. Będę szukał jakichś 65 cali... Szkoda że Samsung zrezygnował z tego pilota bo był naprawdę super...
Pozdrawiam..